Ebike naafversnelling

Rohloff E-14 naafversnelling

Uniek, snel en betrouwbaar

Het elektronische Rohloff E-14 schakelsysteem verhoogt de lat voor het schakelen van e-bikes transmissies. Nooit eerder was schakelen zo gemakkelijk, intelligent en comfortabel. Dit alles gecombineerd met de legendarische Rohloff kwaliteit. De E-14 van Rohloff synchroniseert perfect met de Bosch middenmotoren en de legendarische Rohloff Speedhub 500/14. Zowel Tourfietsers, vakantiefietsers als mountainbikers kunnen nu profiteren van het unieke, snelle en faalvrije schakel-systeem!

Eén druk op de knop is voldoende om automatisch de motorafhankelijke kracht bij transmissie te verminderen en de Speedhub te laten schakelen. Als de knop ingedrukt wordt gehouden, schakelt het E-14-schakelsysteem in volgorde achter elkaar 3-versnellingen uit, indien nodig door alle 14 versnellingen. Zelfs als de fietser stilstaat schakelt het E-14-systeem automatisch over naar een voorgeprogrammeerde versnelling om zo opnieuw te starten in een lichter verzet. De Rohloff E-14 is het meest efficiënte en duurzame schakelsysteem dat beschikbaar is voor middenmotor e-bikes.

Rohloff E-14 naafversnelling

Shimano Nexus Inter-5E

Speciale naaf voor e-bikes

Shimano ontwikkelde deze versnellingsnaaf speciaal voor e-bikes met middenmotor. De schakelprestaties zijn merkbaar beter dan die van de Nexus Inter-7 en 8, met name bij het opschakelen onder hoge belasting. De nieuwe naaf is bovendien sterker en duurzamer en kan de hogere krachten beter aan. Ook is de overbrengingsverhouding veel beter afgestemd op een e-bike.

  • De Top-Normal constructie activeert het schakelondersteunings-mechanisme sneller.
  • Het aandrijfmechanisme heeft een lager met grotere loopringen en grotere rollichamen. Ook zitten er zes uitstulpingen aan de binnenkant van de tandkrans, resultaat is een betere verbinding met het aandrijfmechanisme en verdeling van de krachten op de tandkrans.
  • De interne eenheid bestaat uit twee hoofdonderdelen en heeft een extra (4e) planeetwiel dat zorgt voor extra stabiliteit. Bovendien gaat de constructie langer mee omdat de belasting nu wordt verdeeld over vier tandwielen in plaats van drie.
  • De nexus inter-5e naaf heeft een totale overbrengingsverhouding van 263%. Dit is minder dan de 307% van de NEXUS INTER-8 naaf, maar met een goede reden: de meeste e-bike-gebruikers hebben geen versnellingen met grote reductie nodig, omdat ze door de aandrijfeenheid worden ondersteund.

Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf

Enviolo NuVinci optimized

Traploos automatisch schakelen

Traploos schakelen – Net zo eenvoudig als het draaien aan de volumeknop van de radio. Het revolutionaire NuVinci Optimized™ versnellingssysteem garandeert een ontspannen rit en een soepele, traploze overgang van de ene naar de andere versnelling met letterlijk niet meer dan een kleine handbeweging. NuVinci® technologie betekent: minder aandacht voor de bediening van de fiets en meer focus op wat echt belangrijk is! Het verkeer of gewoon de schoonheid van het omringende landschap. 

Bovendien zijn onze producten bijna onderhoudsvrij omdat het op zichzelf staande systemen zijn. Ze zijn specifiek toegerust voor de hoge vermogens van een e-bike en geschikt voor riemaandrijving. Vraag uw ADVANDED EBIKE dealer naar de NuVinci Optimized-naven en probeer het zelf. Om in aanmerking te komen voor de 4 jaar Enviolo garantie dient u de nieuwe Advanced Ebike aan te melden.

Enviolo NuVinci optimized versnelling

Elke dag een belevenis
Advanced App
ADVANCED producten combineren het best van beide werelden en en veranderen elke reis in een onvergetelijke ervaring. Met Digital Services. Connectivity. Community.
Lees verder
Handig voor een boodschapje
Advanced Fietstassen
Maak uw e-bike compleet met een van de stijlvolle ADVANCES-fietstassen. Qua vorm, functie en uitvoering passen ze naadloos bij uw nieuwe fiets.
Ga maar collectie
Speedlifter op
Tour Pro met Enviolo
Snel het stuur in hoogte verstellen met (maximaal) 100 mm? Het stuur 90° naar links of rechts draaien en daar vastklikken?
Naar Speedlifter