Home > Blog > Alles over de e-bike aandrijvingen van BOSCH

Alles over de e-bike aandrijvingen van BOSCH

De productie en verkoop van e-bikes explodeert wereldwijd. De elektrische ondersteuning wordt in de loop der jaren steeds lichter, krachtiger en efficiënter, dankzij allerlei innovatieve technologieën. Toonaangevende speler daarbinnen is het Duitse Bosch en het is geen toeval dat alle (Duitse) ADVANCED EBIKE-modellen met Bosch-aandrijvingen zijn uitgerust. Graag vertellen we daarom wat meer over de Bosch-aandrijfsystemen en de verschillende ondersteuningsniveaus.

Bosch biedt vijf e-bike aandrijfsystemen, die elk zijn toegesneden op verschillende soorten fietsen (gebruik). Ze hebben alle 250 watt vermogen en zes ondersteuningsniveaus, tot 25 km/u. Wil je sneller, dan komt het op je spierkracht aan.

Onderstaand een overzicht:

1. Bosch Active Line 

Deze aandrijving is vooral op comfort afgestemd. Met 40 Nm koppel rij je met veel plezier in de spits of een wat langere rit. Harmonisch, licht en stil, ideaal voor in de stad.

2. Bosch Active Line Plus

De ‘Plus’ staat voor wat extra koppel. Met 250 watt vermogen en 50 Nm koppel rij je comfortabel naar je werk of maak je een heerlijke ontspannen fietstocht.

3. Bosch Performance 

Dit is de aandrijving voor de sportievere rijder. Met een continu koppel van 65 Nm heb je steeds veel power tot je beschikking. Ideaal voor rijden door heuvelachtig terrein, zowel verhard als onverhard.

4/5 Bosch Performance Line CX / Smart

De Formule 1-motoren onder de Bosch e-bike aandrijfsystemen zijn de Performance LINE CX en de nieuwere Performance LINE CX SMART, met een accu van maar liefst 750Wh, beide met 85 Nm koppel. Ze zijn ontwikkeld voor de extreem hoge eisen van e-mountainbiken en kunnen alle offroad en trail avonturen probleemloos aan. Belangrijk verschil tussen de Performance LINE CX en de Performance LINE CX SMART is dat de Performance LINE CX motor alleen compatibel is met een 625 Wh batterij en de nieuwere Performance LINE CX SMART met een accu van maar liefst 750 Wh. Daarnaast is het Performance LINE CX SMART systeem volledig connected, dat wil zeggen dat je via de smartphone altijd met je fiets verbonden bent.

De ondersteuningsniveaus van Bosch 

Welke standen van ondersteuning kun je kiezen bij Bosch? 

Laten we beginnen met de minst gebruikte: de Uit-stand. Wie echt de benen wil voelen, kan de aandrijving dus uitzetten. En ook met een lege accu kun je dus altijd thuiskomen.

De ECO-stand geeft een lichte ondersteuning en verbruikt minder stroom. Dat betekent maximale efficiëntie en een grotere actieradius.

De TOUR stand is een mooi compromis van actieradius en ondersteuningskracht. Ook met de TOUR-modus maak je gemakkelijk lange tochten, met elk type e-bike.

De TOUR+ modus is er alleen met een Bosch Performance Line CX Smart motor. Het mooie van deze modus is dat de ondersteuning zich automatisch aanpast aan je rijstijl. Zowel op vlak asfalt als op steile off-road paden. De slimme ondersteuning voelt sportief en natuurlijk.

Met SPORT-stand wordt het nog een tandje sportiever, met een ideale ondersteuning tijdens sportieve e-bike ritten. De SPORT-modus is heel dynamisch, maar tegelijkertijd gevoelig voor jouw individuele rijstijl, zodat je altijd op het juiste moment de passende ondersteuning krijgt.

Dan de E-MTB-modus, een nieuwe modus in het Bosch-motorengamma. Nog dynamischer dan de SPORT-modus, met een perfecte ondersteuning vanaf de eerste meter en extra controle op moeilijk terrein in vergelijking met de SPORT-modus.

Dan de meest krachtige: de TURBO-stand. Deze geeft op elk moment maximaal vermogen. Het is de keuze van e-bikers die sportief op pad willen, en veelal een E-MTB rijden waarmee zij heuvels, dalen en steile beklimmingen de baas willen zijn.

Samenvattend

Bosch biedt vijf e-bike motortypes en zes ondersteuningsniveaus. Daarmee vind je altijd het passende aandrijfsysteem en juiste modus voor elk type e-bike, elk soort gebruik en gewenste actieradius. Wat je ook kiest, met een Bosch staat zorgeloos rijplezier voorop.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|