Ebike Das Original levert 1000e e-bike

UDEN/AMSTERDAM – Op 23 november 2018 leverde E-bike Das Original, in het eerste jaar dat ze op de markt zijn, leveren ze de 1000e e-bike af bij Tromm Tweewielers in Amsterdam. Deze mijlpaal is ruim een jaar eerder bereikt dan gepland.

“Het bevestigt natuurlijk de sterke opmars van Ebike Das Original, maar specifiek ook de behoefte aan betaalbare premium e-bikes, die van scratch af aan als e-bike zijn ontworpen, met opmerkelijk goede rijeigenschappen en een eigen en herkenbaar design,” concludeert Rob Laarman van E-Bike Factory. “We willen snel naar 100 gemotiveerde Ebike Das Original dealers en de groei in verkopen volgt dan vanzelf. Op weg naar een volgende mijlpaal.”

SLIM | De 1000e Ebike Das Original werd onlangs afgeleverd bij Tromm Amsterdam. “Erg leuk om de 1000e Ebike te ontvangen. Ik las een jaar geleden een Duitse test en wist dat je goed moest zijn om daar gunstig uit te komen. Dus ben ik de e-bikes gaan bekijken,” zegt Edgar Tromm. “Ze voelen echt Duits, zien er goed uit en de techniek is prima. Heel sterk punt is het rijden op deze e-bikes, ze sturen goed en het voelt heel degelijk en betrouwbaar aan. Het design vind ik ook sprekender dan veel concurrenten in het wat duurdere segment. Slim is ook de plaatsing van de geïntegreerde accu. Het zwaarte punt van de accu en de motor zit laag en tussen de wielen wat zorgt voor een goede balans in de fiets.”

SNELLE GROEI | Ebike Das Original kwam in 2014 op de markt, dankzij twee succesvolle Duitse ondernemers met ervaring in de exclusieve fiets- en autobranche. “Zij zagen ruimte voor een in Duitsland geproduceerd premium e-bike merk met een herkenbaar design en een betaalbare prijsstelling,” laat Laarman weten. “Nog in hetzelfde jaar wonnen zij een award voor ‘Beste nieuwe merk’ en kwamen de eerste e-bikes al zeer goed uit verschillende testen, waaronder in die van het kritische magazine Electrorad.”

VLIEGENDE START | “In 2016 ontdekte Laarman Ebike Das Original en vond in John Vermeulen, eigenaar van drie fietsenzaken, een goede partij om het merk samen op de Nederlandse markt te brengen. “Ik vond het belangrijk om Ebike Das Original ‘als dealer voor dealers’ te gaan vertegenwoordigen, als vakgenoten onder elkaar,” aldus Laarman.
Dit jaar zijn ze gestart en kregen ook hier direct een aantal mooie reviews van de pers. “Dat gaf ons een vliegende start. We wisten dat we iets moois in handen hadden maar dat het zo snel zou gaan, heeft ook ons verrast. Met nu al 70 dealers en 1000 verkochte E-bikes in negen maanden.”

BOSCH | Inmiddels heeft Ebike Das Original acht verschillende modellijnen in het assortiment, variërend van populaire Nederlands getinte comfort E-bikes tot E-MTB’s. Wat alle fietsen verbindt, is Bosch aandrijving, de herkenbare vormgeving en fijne rijeigenschappen. Laarman: “Het laatste komt ook steevast terug uit alle reviews en is te verklaren doordat elke Ebike Das Original echt als E-bike is ontwikkeld en dat er uitsluitend premium onderdelen van bewezen merken zijn gemonteerd.”

EXTRA ZEKERHEID | Op elke Ebike Das Original rust 30 jaar framegarantie en 4 jaar garantie op de accu. “Dat geeft zowel de verkopende dealer als de koper extra zekerheid,” zegt Laarman. “Het frame is echt extreem sterk en stijf en zorgt voor het betrouwbare rijgedrag. Over accu’s is er best veel onzekerheid bij consumenten en die nemen we zo weg. We weten dat de motoren en accu’s van Bosch doen wat je ervan verwacht, ook op langere termijn.”

Bron Nieuwsfiets

Laatste nieuws


VACATURE: Commerciële medewerker binnendienst M/V

VACATURE: Commerciële medewerker binnendienst M/V

ADVANCED EBIKE GROEIT EN ZOEKT EEN COMMERCIELE MEDEWERKER BINNENDIENST M/V ADVANCED EBIKE, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de...

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

ADVANCED EBIKES GROEIT EN ZOEKT EEN: Agent België en Luxemburg M/V Advanced Ebike, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de eers...

Best geteste e-bike 2022 wordt je niet zomaar

Best geteste e-bike 2022 wordt je niet zomaar

Het is opvallend hoe snel ADVANCED EBIKE (voorheen Ebike das Original) een vaste waarde is geworden in de klasse van de betere elektrische fietsen. De internationale en nationale pers heeft daar...

Resultaten Kieskeurig.nl -  E-bike duurtest 2022

Resultaten Kieskeurig.nl - E-bike duurtest 2022

Het is opvallend hoe snel ADVANCED EBIKES (voorheen Ebike das Original) een vaste waarde is geworden in de klasse van de betere e-bikes. De internationale en nationale pers heeft daar een belangrijke...

Meer ›