Fietsbranche maakt zich op voor run op e-bikes


De fietsbranche maakt zich op voor een ware run op stekkerfietsen in 2020, omdat per 1 januari de nieuwe bijtellingsregeling van kracht geworden is. Dat meldt het Algemeen Dagblad in een publicatie.

Terwijl rondom de feestdagen een groot deel van Nederland vakantie vierde, was het bij diverse leveranciers alle hens aan dek in de countdown naar 2020. Vooral fabrikanten willen klaar zijn voor het geval dat de run op elektrische fietsen er daadwerkelijk gaat komen. De afgelopen maanden hebben diverse grote ondernemingen al voorgesorteerd op de nieuwe bijtellingsregeling door leaseconcepten te ontwikkelen, waarmee op de verwachte nieuwe marktvraag kunnen inspelen, die wel eens tot een stijging van 150.000 extra fietsen zou kunnen leiden.

OMSLAGPUNT | In 2018 was ongeveer 40% van de verkochte fietsen in Nederland een elektrische fietsen. Nu de groeiende populariteit hoogstwaarschijnlijk een extra stimulans krijgt door de nieuwe leaseregeling is de verwachting dat in 2020 het omslagpunt bereikt zal worden dat er meer e-bikes dan niet aangedreven fietsen verkocht zullen gaan worden. 

Bron: Algemeen Dagblad - 2 januari 2020