Genomineerden Fiets Innovatie Awards 2022 bekend

De nominaties voor de Fiets Innovatie Awards 2022 zijn geselecteerd. In totaal zijn dit jaar 16 inzendingen door de jury beoordeeld waaruit uiteindelijk 5 nominaties zijn geselecteerd. De awards worden op 10 maart aanstaande samen met de Fiets Awards 2022 tijdens een speciaal online event uitgereikt.

Genomineerden Fiets Innovatie Awards 2022:
Ziemi fietsverlichting
Battery-box van Battery Control
Reco One van Advanced Ebike
Tracefy GPS tracker
Batavus Finez remlicht 

Ziemi fietsverlichting
Een fietslamp die het onderlichaam van de fietser verlicht en zo de bewegende benen, ook wel “biomotion”, zichtbaar maakt. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze de fietser automatisch als mens en zijn ze ook automatisch oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box
De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

RECO ONE
De Reco One ebike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatie frametechnologie bestaande uit composiet materiaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2 uitstoot

Tracefy GPS tracker
Tracefy komt met een nieuwe GPS Tracker die o.a. gebruik maakt van het 4G netwerk en naast een GPS verbinding ook een can-bus verbinding maakt met de boordcomputer van een E-bike. Zo kunnen desgewenst draadloos errors worden uitgelezen en software worden geüpdatet. Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. Blijkt een voertuig te zijn gestolen, dan kan deze eenvoudig worden teruggehaald door een gekoppelde opsporingsdienst die via de app kan worden ingeschakeld.

Batavus Finez remlicht 
Voor consumenten die meer bewust worden van de verandering op de fietspaden en behoefte hebben aan specificaties die hun zichtbaarheid en veiligheid verbeteren is er nu dit speciaal ontwerpen achterlicht. Het achterlicht reageert door op te lichten op moment dat de fietsers remt. Dit vergroot de veiligheid door achteropkomend verkeer tijdig te waarschuwen.

Jury
De fietsen worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging.  Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar – technische – vernieuwing.  Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

Verkiezingen
RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17e keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

Kijk op www.fietsawards.nl voor foto's van de nominaties of meer informatie over de Fiets Innovatie Awards.

ADVANCED EBIKE RECO ONE

Categorie waarvoor het product wordt ingediend:
Fietsen

Sinds wanneer op de markt?
Jan. 10, 2022

Consumentenprijs:
€ 4399,-

Omschrijving innovatieve elementen / eigenschap(pen):
WAARDEN ONTWIKKELEN.

Innovatief. Duurzaam. Milieubewust.

‘RECO’ is het resultaat van een lang gekoesterde wens om de markt te revolutioneren, de productie te vereenvoudigen, en de aanvoerlijnen aanzienlijk te verkorten. En vooral: de wens om duurzaam fietsen te produceren.

Bij deze nieuwe en gepatenteerde frametechnologie wordt het Advanced Composiet Materiaal ingezet, dat 100% kan worden gerecycled.

Voor de productie van het frame zien wij af van lange aanvoerlijnen. Uitgangspunt van onze productie is het Advanced Composiet Materiaal, dat buitengewone geluids- en schokdempende eigenschappen bezit. Hiermee wordt het frame met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd.

De productie van het frame resulteert in 50% minder CO2-uitstoot.

Het grote idee erachter is: de sterke vraag naar duurzame mobiliteit van de toekomst bedienen met een innovatief leveringsproces.

Waardevolle zaken niet afdanken: Als je na enkele jaren gebruik besluit een nieuw model aan te schaffen, kan de RECO eenvoudig weer in de cyclus worden teruggebracht.

In de productie wordt de RECO weer in zijn afzonderlijke delen gedemonteerd en vormt het frame – vermalen tot kleine korrels – de basis voor een nieuw frame.

Laatste nieuws


VACATURE: Commerciële medewerker binnendienst M/V

VACATURE: Commerciële medewerker binnendienst M/V

ADVANCED EBIKE GROEIT EN ZOEKT EEN COMMERCIELE MEDEWERKER BINNENDIENST M/V ADVANCED EBIKE, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de...

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

ADVANCED EBIKES GROEIT EN ZOEKT EEN: Agent België en Luxemburg M/V Advanced Ebike, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de eers...

Best geteste e-bike 2022 wordt je niet zomaar

Best geteste e-bike 2022 wordt je niet zomaar

Het is opvallend hoe snel ADVANCED EBIKE (voorheen Ebike das Original) een vaste waarde is geworden in de klasse van de betere elektrische fietsen. De internationale en nationale pers heeft daar...

Resultaten Kieskeurig.nl -  E-bike duurtest 2022

Resultaten Kieskeurig.nl - E-bike duurtest 2022

Het is opvallend hoe snel ADVANCED EBIKES (voorheen Ebike das Original) een vaste waarde is geworden in de klasse van de betere e-bikes. De internationale en nationale pers heeft daar een belangrijke...

Meer ›