KBC kiest voor leasepilot met Ebike Das Original

Ebike Das Original heeft kans gezien om op de merkenlijst te komen die KBC Autolease inzet voor hun KBC Fietsleasing. Vooralsnog gaat het om een pilootovereenkomst van een jaar.

KBC Autolease biedt sinds enkele jaren operationele fietsleasing aan waarbij ze zich richten op ondernemingen. Daarvoor bieden zij een uiteenlopende range aan merken en modellen van woon- werkfietsen aan , die samengesteld wordt in samenspraak met bestuurders en dealers. Ieder jaar wordt, medio maart/april, bepaald met welke merken het komend jaar samengewerkt wordt.

POSITIEF ONGELOOF | Ook Ebike Das Original heeft bij KBC Fietsleasing aangeklopt om tot een vorm van samenwerking te komen. Dat is minder makkelijk dan het lijkt, want KBC Fietsleasing is er niet op uit om zoveel mogelijk merken te verzamelen. Een nieuw toetredend merk moet dan wel iets te bieden hebben, wat andere merken niet hebben. KBC maakt deze overweging zeer strikt omwille van restwaarde risico dat wordt gedragen in operationele leasing en dit is voor ons een belangrijke meerwaarde. “Het is nog niet zo eenvoudig om op die lijst te komen, want KBC heeft aan fietsmerken geen gebrek,” zegt Ronald Breeman van Ebike Das Original. “Nu het ons toch gelukt is om tot een samenwerking te komen maakt dat sommige Belgische dealers reageren met positief ongeloof. Dat is wel leuk.”

FEEDBACK GEVRAAGD | Els Collier is als buyer contractmanager van KBC Fietsleasing nauw betrokken bij dit traject. Toen Ebike Das Original bij ons aanklopte, hebben we eerst enkele dealers naar hun mening gevraagd. Daar kwam goede feedback op terug, waardoor we besloten hebben eerst een piloot van een jaar aan te gaan. We gaan kijken hoe het loopt.”
Breeman heeft er alle vertrouwen in dat de piloot goed zal gaan verlopen. Hij is vanzelfsprekend blij met het positieve besluit van KBC Fietsleasing. “Het is natuurlijk enorm interessant, want het biedt ons ook de mogelijkheid om met nieuwe Belgische dealers in contact te komen, waar we nu nog niet mee samenwerken. En wat nu al opvalt is dat sommige dealers, die al besteld hebben, kiezen voor de duurdere modellen. Dat heeft alles te maken met de leaseregeling in België, die veel gunstiger is dan in Nederland.”

TWEEDE LEVEN FIETSEN | Volgens Collier past Ebike Das Original goed in de lijst van fietsmerken, omdat het een uitstekende woonwerk fiets is. “Wat ons verder aanspreekt is de 4 jaar garantie die Ebike Das Original geeft op batterijen en 30 jaar op frames. Onze leasingperiode is 3 jaar, daarna willen we die fietsen een tweede leven geven. Dat gebeurt óf via bestuurders die de fietsen voor een aantrekkelijke prijs overnemen, óf via sociale projecten. Dat vinden wij heel belangrijk en daarom komt die uitgebreide garantie goed van pas.

FIETSKARAVAAN | KBC Fietsleasing probeert de leasefietsen proactief in de markt te zetten door middel van een zogenaamde Testkaravaan. Dit is een vloot van 20 fietsmodellen, die aan een geïnteresseerde onderneming uitgeleend worden. Hiervoor heeft KBC Fietsleasing een nauwe samenwerking met VZW Ateljee. Deze VZW zorgt voor het transport en geeft aan de medewerkers van dat bedrijf tekst en uitleg waarna ze de fietsen 2 weken zelf kunnen uittesten. Daarna worden ze weer opgehaald, schoon gemaakt en onderhouden, voordat ze naar een volgend bedrijf gaan. “Dat werkt in de praktijk heel goed, want de Testkaravaan is doorlopend vol geboekt. In dat aanbod van 20 fietsen willen we Ebike Das Original ook graag met een model mee laten draaien,” aldus Collier.

Breeman heeft al ingestemd met deelname aan de Testkaravaan. “Dit past precies bij onze eigen aanpak. We kunnen veel vertellen over onze fietsen, maar het is toch het allerbeste als mensen er gewoon op gaan fietsen en het zelf ervaren.”

Bron: fietsnieuws.nu