RECO ONE van ADVANCED EBIKE wint Design & Innovation Award

Venlo – 21 januari 2022. Na vele onderscheidingen in toonaangevende gebruikerstesten wint ADVANCED EBIKE, voorheen Ebike Das Original, nu ook de internationale Design & Innovation Award. Deze awards worden wel de ‘Oscars van de fietsindustrie’ genoemd. Winnende producten moeten vooral een revolutie in de fietsindustrie teweeg kunnen brengen. De jury bestaat uit internationale journalisten, professionele testrijders en experts uit de industrie. Over de RECO ONE oordeelde de jury: “Het duurzame productieproces bespaart vergeleken met de aluminiumproductie niet alleen CO2-uitstoot maar ook de rijeigenschappen van het kunststof frame overtuigen in de praktijk over de hele linie”. De RECO ONE van ADVANCED EBIKE gaat naar eind 2022  in productie.

Bij ADVANCED EBIKE zit de drang tot innoveren in het DNA. De nieuwe invulling van mobiliteit, duurzaamheid en innovatie leidde zelfs tot een naamswijziging van Ebike Das Original naar ADVANCED EBIKE. ADVANCED EBIKE neemt nadrukkelijk haar verantwoordelijkheid als het gaat om klimaat en milieu, door te focussen op duurzame materialen en concepten. 

RECO ONE. Het ontstaan.

RECO ONE. Het ontstaan.

De gepatenteerde frametechnologie van de RECO ONE begon met een aantal vragen: hoe kun je de productie van e-bike frame sterk vereenvoudigen, versnellen en verduurzamen? En er daarbij voor zorgen dat de eigenschappen van zo’n frame niet onderdoen voor die van een aluminium versie? 

Het RECO ONE frame bestaat uit 100% recyclebaar geavanceerd composietmateriaal, versterkt met koolstofvezel. Het spuitgietproces van het frame duurt slechts 90 seconden. Dat gebeurt bij ADVANCED EBIKE in Duitsland, maar is in principe onafhankelijk van fabriek en locatie. Dat maakt korte transportroutes en flexibele benutting van productiecapaciteit mogelijk. Op het frame rust 30 jaar garantie, net als op de aluminium frames van ADVANCED EBIKE. Aan het einde van de levensduur kan het frame volledig worden gerecycled, en weer als basis dienen voor een nieuw frame. Dit duurzame productieproces bespaart 50% CO2-uitstoot vergeleken met aluminiumproductie. 

Overtuigende rijeigenschappen

De rijeigenschappen van het kunststof frame overtuigen in de praktijk over de hele linie, zo oordeelde ook de jury van de Design & Innovation Award. Met zeer goede dempende eigenschappen en een hoge rijstabiliteit en soepelheid. De RECO ONE gaf hen bovendien een eersteklas gevoel van veiligheid en comfort.

De RECO One is een trekking e-bike met Bosch Performance CX motor en rijke uitrusting. Met keuze uit drie framegroottes en drie kleuren. Adviesprijs: 4.699 euro.

Laatste nieuws


Advanced Ebike schaalt op naar 100.000 e-bikes

Advanced Ebike schaalt op naar 100.000 e-bikes

RIESTE (D) – Advanced heeft de bouw van nieuwe productiefabriek nabij Osnabrück opgestart, die de mogelijkheid gaat bieden om de productie op te schalen naar 100.000 e-bikes op jaarbasis....

Kabinet schakelt tandje bij voor meer mensen op de fiets

Kabinet schakelt tandje bij voor meer mensen op de fiets

Nieuwsbericht | 19-07-2022 | 07:00 Gezond, goedkoop en schoon. Het kabinet wil de maatschappelijke voordelen die de fiets biedt graag beter benutten. Meer mensen op de fiets naar het werk, een fiet...

Advanced Reco Technology begin circulaire economie

Advanced Reco Technology begin circulaire economie

VENLO – De Advanced Reco frametechnologie opent de deur naar een circulaire economie. Volgens het Cradle to Cradle-principe kunnen aan het einde van hun levenscyclus nieuwe e-bikeframes worden g...

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

ADVANCED EBIKES GROEIT EN ZOEKT EEN: Agent België en Luxemburg M/V Advanced Ebike, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de eers...

Meer ›