Wethouder Roest opent nieuwbouw Ebike Das Original


VENLO – Voor heel even had Ad Roest weer een podium in de fietsbranche. Als wethouder van de Gemeente Venlo was hij uitgenodigd om het nieuwe pand van Ebike Das Original officieel te openen.

In de opmars van Ebike Das Original ontstond afgelopen jaar de vraag naar een ruimer eigen onderkomen. Nog maar 3 jaar geleden ging Ebike Das Original als nieuwkomer van start van John Vermeulen’s winkel in Uden. Toen die zijn zaak een jaar later verkocht aan Fietsvoordeelshop namen ze hun intrek in een bedrijvenpand aan de overkant. Terwijl het aantal dealers en de aantallen verkochte fietsen meer dan gestaag groeide, nam ook de behoefte aan een eigen locatie toe, die tevens zou kunnen fungeren als Experience Center. Die werd uiteindelijk gevonden op een bedrijventerrein in Venlo. De ruimte bestaat grotendeels uit een showroom, waar Ebike Das Original permanent dealers, eventueel met klanten, kan ontvangen. De feestelijke opening vond vanochtend plaats onder het toeziend oog van relaties, dealers en leveranciers. Vandaag en morgen houden ze een speciale openingsdealershow, die ook volgende week maandag en dinsdag nog een vervolg krijgt.

‘In een korte tijd een merk gepositioneerd, waar je niet meer omheen kan’


De officiële opening was uitbesteed aan Ad Roest, die een groot deel van zijn werkzame leven in de fietsbranche actief geweest is. Heel vroeger had Roest een eigen winkel in het centrum van Venlo, later is hij jarenlang directeur geweest van de Duitse retailorganisatie Veloring en de laatste jaren heeft hij gewerkt voor Euretco/Birecto en later, tot 2015, Dynamo Retail Group, waar hij vooral Profile de fietsspecialist in Duitsland uitbouwde.

Vervolgens ging Roest de lokale politiek in en sinds ruim 3 jaar is hij wethouder Financiën, Organisatie, Grensoverschrijdende Samenwerking en Vastgoed. Toen Roest door Ronald Breeman, die hem nog vanuit Biretco kende, gevraagd werd om de opening te doen, hoefde hij niet lang na te denken. “In 2012 ben ik bij Ebike Das Original in Duitsland geweest en hebben ze het concept aan mijn voorgesteld. Wat ik daar toen zo mooi aan vond, en dat zie ik hier ook op het lint zitten, dat is het embleem. Dat vond ik schitterend. Zo mooi er bovenop en geen ordinaire sticker. Alleen dat was al heel bijzonder en onderscheidend,” aldus Roest, die de ontwikkelingen in de fietsbranche nog steeds op de voet volgt. “Toen ik, gezien mijn verleden, de uitnodiging kreeg om hier het lintje door te knippen, ben ik daar graag op in gegaan. Ik ben verbaasd over het enorme succes van Ebike Das Original, maar eigenlijk ook weer niet. De mensen die achter dit concept staan zijn enorm geëngageerd. Als je erin gelooft, je hebt er vertrouwen in en je bent bereid om er keihard voor te werken, dan krijg je automatisch succes.”

John Vermeulen, die Ebike Das Original naar Nederland haalde zei vooral trots te zijn. “We hebben in een korte tijd heel veel voor elkaar gekregen en een merk gepositioneerd, waar je niet meer omheen kan. Ik sta er zelf heel erg van te kijken dat klanten in onze winkel komen en zelf om het merk vragen. Dat heb ik in mijn carrière in zo’n korte termijn nog nooit meegemaakt. Verder ben ik natuurlijk ook trots op alle dealers in Nederland en België, die ons merk wegzetten. Dank allemaal,” aldus Vermeulen.

Met sportieve modellen voor het eerst naar Bike Motion ‘21


In de showroom staat momenteel een deel van de collectie van Ebike Das Original. De trekking en mountainbikes komen in september erbij. Ruimte hebben ze vooralsnog genoeg, maar boven het pand zit nog een extra etage, die later eventueel ook gehuurd kan worden, al is daar vooralsnog geen sprake van. Rob Laarman zegt dat dealers altijd welkom zijn in Venlo, maar wel op afspraak, ook na corona. “Er moeten natuurlijk wel mensen beschikbaar zijn om de dealers goed te woord kunnen staan.”

Bezoekers van de openingsshow krijgen een dealerboek mee, waarin de collectie van 2022 al te zien is. “Eigenlijk is het gek dat we al met 2022 bezig zijn, terwijl het nog maar eind juni is. We komen met twee catalogi, een voor city, tour en trekking en een sportbrochure, met mountainbikes en racefietsen. We gaan voor het eerst ook op Bike Motion ’21 staan met onze sportieve fietsen,” laat Laarman weten, die aangeeft dat ze de problemen met betrekking tot leveringen onder controle hebben. “We hebben een financieel risico genomen door een jaar geleden al te bestellen. Dus wij krijgen gewoon normaal volgens schema geleverd, alleen zit er een levertijd van 1,5 jaar op. Dat is veel langer dan normaal. Ook voor de 2023 collectie hebben we nu al besteld. Zo ver moet je al vooruit gaan werken,” aldus Laarman. “Maar dat geldt niet alleen voor ons, dat vraagt ook iets van de dealers. Die moeten nu al een planning maken voor 2023, anders komt er gewoon te weinig. De dealers die dat vorig jaar gedaan hebben, krijgen nu naar tevredenheid geleverd. Je ziet ook dat onderling doorleveren steeds lastiger wordt, want de dealers hebben de fietsen zelf nodig. De wereld is wat dat betreft wel veranderd en ik denk dat het voorlopig ook zo blijft.”

Wellicht 2e Experience Center in regio Amersfoort/Utrecht


Om wat minder afhankelijk te zijn van een merk als Shimano, kiest Ebike Das Original ook voor goede alternatieve systemen, zoals enviolo. “Wij komen als eerste met 4 jaar enviolo garantie om het goed in de markt te zetten. Daar hebben we zelf ook belang bij. Ik moet ook zeggen dat die enviolo automaat ontzettend goed verkoopt. Het is een systeem dat zich bewezen heeft.”
Het toepassen van enviolo past ook in streven om van Ebike Das Original nog meer een premium merk te maken. Dat doen ze door toepassing van trendy kleuren, zwarte transfers op alle modellen, Selle Royal zadels op alle fietsen en tassen van New Looxs. “Zij zijn al 2 jaar een goede partner, ook omdat ze passen op het Racktime systeem. We wilden graag eigen tassen hebben, maar dat hoef je niet zelf te doen natuurlijk. We zetten ons eigen merk erop en hebben tassen, die heel goed bij de fietsen passen. Het lukt en loopt goed,” vervolgt Laarman.

Hoewel de officiële opening nog maar net een feit is, sluit Laarman niet uit in de toekomst met meer Experience Centers te komen. “We moeten natuurlijk ergens beginnen, en dat doen we hier. Wellicht dat we over 2 jaar zeggen dat we nog een Experience Center openen in Amersfoort of Utrecht, ergens centraal in Nederland. Maar goed, laat dit zich eerst maar bewijzen, we gaan gewoon stap voor stap,” besluit Laarman.

Laatste nieuws


VACATURE: Commerciële medewerker binnendienst M/V

VACATURE: Commerciële medewerker binnendienst M/V

ADVANCED EBIKE GROEIT EN ZOEKT EEN COMMERCIELE MEDEWERKER BINNENDIENST M/V ADVANCED EBIKE, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de...

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

VACATURE: Agent België en Luxemburg M/V

ADVANCED EBIKES GROEIT EN ZOEKT EEN: Agent België en Luxemburg M/V Advanced Ebike, voorheen Ebike Das Original, is Duitslands eerste producent van premium e-bikes. E-bikes die vanaf de eers...

Best geteste e-bike 2022 wordt je niet zomaar

Best geteste e-bike 2022 wordt je niet zomaar

Het is opvallend hoe snel ADVANCED EBIKE (voorheen Ebike das Original) een vaste waarde is geworden in de klasse van de betere elektrische fietsen. De internationale en nationale pers heeft daar...

Resultaten Kieskeurig.nl -  E-bike duurtest 2022

Resultaten Kieskeurig.nl - E-bike duurtest 2022

Het is opvallend hoe snel ADVANCED EBIKES (voorheen Ebike das Original) een vaste waarde is geworden in de klasse van de betere e-bikes. De internationale en nationale pers heeft daar een belangrijke...

Meer ›