Veelgestelde vragen


Wat is de actieradius van het Bosch eBike-systeem?
De actieradius van de PowerPacks hangt van diverse factoren af, die invloed hebben op het bereik. Welke Drive Unit gebruikt u? Op wat voor ondergrond rijdt u en wat is uw gemiddelde snelheid? U kunt het bereik van uw eigen eBike epowered by Bosch berekenen met behulp van onze actieradius-calculator.

Bereken hier u  actieradius

Is tunen toegestaan?
Nee, tuning is verboden. Wanneer u desondanks een zogenaamde tuningkit gebruikt of uw Bosch eBike-systeem manipuleert, verliest u de garantie en aanspraken op de gekochte fiets. Bovendien verlaagt u door een ondeskundige omgang met het systeem in de regel de levensduur en riskeert schade aan de drive unit en aan de fiets. Bovendien brengt u uw veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers in gevaar en riskeert daardoor bij ongevallen die op de tuning terug te voeren zijn, hoge persoonlijke aansprakelijkheidskosten en eventueel zelfs het risico van een strafrechtelijke vervolging. Daarom roept Bosch eBike-systemen alle eBike-rijders en aanbieders op, af te zien van tuning.

Welke rijmodi biedt het Bosch eBike-systeem?
Het Bosch eBike-systeem biedt vijf verschillende rijmodi, die het perfecte ondersteuningsprofiel bieden afhankelijk van het gebruik en het type berijder: Eco, Tour, Sport, Turbo en Off. De aanvullende loopondersteuning maakt u het leven nog iets gemakkelijker.

Turbo: Directe ondersteuning met maximale kracht tot aan de hoogste trapfrequenties, voor ambitieus en sportief rijden

Sport: Direct, krachtige ondersteuning voor sportief rijden in het terrein en in het stadsverkeer.

Tour: Gelijkmatige ondersteuning voor tochten, met een grotere actieradius.

Off: Geen ondersteuning, alle functies van de boordcomputer zijn beschikbaar

Eco: Effectieve ondersteuning met maximale efficiëntie, voor een maximale actieradius.

Hoeveel tijd heeft de accu nodig om op te laden?

Oplaadduur bij 4A 50% 100%
PowerPack 400 1,5 uur 3,5 uur
PowerPack 500 2 uur 4,5 uur
PowerPack 625 2,5 uur 4,5 uur
PowerPack 725 3 uur 5,5 uur

Is de accu geborgd tegen diefstal?
Ja, indien u de sleutel uit het systeem haalt. Ook de display is afneembaar. Verder adviseren wij uw fiets te verzekeren tegen onvoorziene reparatiekosten via Ebike-Garantie by Cargarantie.

Hoe meet ik de juiste frame maat?
Meet uw binnenbeen lengte (vanaf de grond tot kruishoogte) en vermenigvuldig dit met 0,68. Wilt u een verendezadelpen op uw e-bike? Dan raden wij u aan een kleinere fietsmaat te nemen, omdat een zadelpen de fiets met zo’n 4 cm verhoogt. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de framemaat bij de lichaamslengte. Voor een goed advies verwijzen wij u naar één van onze dealers, zij kunnen u precies vertellen welke fiets bij u past.

Hoe kan ik een ADVANCED Ebike vinden die bij mij past?
De ADVANCED Ebike dealer kan u vertellen welke ADVANCED Ebike geschikt is voor u. . Naast onze verkooppunten kunt u ons vinden op verschillende beurzen en evenementen, waarbij u de fietsmodellen kan bekijken en testen

Tot hoeveel KG is mijn e-bike belastbaar?
Uw ADVANCED Ebike is belastbaar tot een gewicht van 130kg. Dit is het totaalgewicht van de fiets, berijder en bagage bij elkaar.

Waar kan ik het framenummer van mijn ADVANCED Ebike vinden?
Dit kan zowel op de factuur als op de fiets. Iedere fiets heeft een uniek framenummer die te vinden is aan de achterzijde van de zitbuis.

Waar kan ik terecht voor service, onderhoud en garantieaanvragen?
Dit kan bij de dealer waar u de fiets hebt aangeschaft.

Kan er een kinderzitje op mijn fiets?
Zeker weten! Vraag je ADVANCED Ebike dealer naar de veiligste oplossing.

Met welke levertijd moet ik rekening houden?
Wellicht heeft u uit de media vernomen dat de levertijden voor fietsen enorm zijn toegenomen. De dealer kan u het beste informeren betreffende de actuele beschikbaarheid maar wacht beslist niet te lang om zo snel mogelijk te kunnen genieten van uw nieuwe ADVANCED Ebike.

Mijn fiets heeft anti-lekbanden maar ik heb nu toch een lekke band, hoe kan dat?
De anti-lek bescherming op de banden van jouw fiets kan bestaan uit een speciaal profiel aan de buitenzijde, maar ook door het gebruik van een speciale binnenlaag en rubberkwaliteiten. Door deze banden zal het 'lekrijden' aanzienlijk gereduceerd worden. Toch kunnen spijkers en glas in speciale gevallen zo scherp zijn dat deze toch nog naar binnendringen. Ook uw bandenspanning is belangrijk. Bij de juiste spanning is de kans op lekrijden het kleinst. De juiste spanning staat aan de zijkant van uw buitenband.

Wat is het verschil tussen een open of gesloten kettingkast?
Wanneer je op zoek bent naar een sportieve fiets, dan zal het aantal versnellingen en gewicht hierbij een rol spelen. Een versnellingssysteem met derailleur (met open ketting) biedt hierbij de beste mogelijkheden doordat een groot aantal versnellingen beschikbaar is in combinatie met een lager gewicht. Wanneer dit sportieve aspect een minder belangrijke rol speelt (bijvoorbeeld bij gebruik in de stad) dan is een gesloten kettingkast een goede keuze. Door de goede bescherming zijn deze systemen onderhoudsarm. Het iets hogere gewicht en het lagere aantal versnellingen zijn daarbij van minder belang. Al onze Dutch uitvoeringen zijn voorzien van een naafversnelling met een gesloten kettingkast waardoor deze fietsen bijzonder onderhoudsarm zijn. De ADVANCED Ebike-dealer kan je hier uitgebreid over informeren.

Waarom kiest Ebike uitsluitend voor Bosch accu’s?
Voordelen: De Bosch accu’s zijn een efficiënte energiebron met een groot uithoudingsvermogen – en bovendien de modernste eBike-accu’s die verkrijgbaar zijn. Ze onderscheiden zich door de volgende kenmerken:

  • Geen memoryeffect – De Bosch accu’s met lithiumion-cellen kunnen onafhankelijk van hun laadniveau op elk moment willekeurig kort worden geladen. Het onderbreken van de laadprocedure is niet schadelijk voor de accu. Volledige ontlading is niet nodig.
  • Zeer geringe zelfontlading – Zelfs na langere opslagperioden, bv. na winteropslag, kunnen de accu’s worden gebruikt zonder dat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Voor een langere opslag wordt een laadtoestand geadviseerd van ca. 30 tot 60 %.
  • Langere levensduur – Bosch accu’s zijn gemaakt voor veel tochten, kilometers en dienstjaren. Het intelligente, elektronische Battery Management System (BMS) beschermt lithiumion-accu’s tegen te hoge gebruikstemperaturen, overbelasting en diepte-ontlading. Het BMS controleert daarbij elke individuele cel, waardoor de accu nog langer meegaat. De periode tussen het eerste gebruik en vervanging van een Bosch accu wordt daardoor gemaximaliseerd.
  • Voor uitbreidere informatie kunt u terecht op https://www.bosch-ebike.com/nl

Mijn vraag staat er niet tussen?
Klik hier om een bericht te sturen of bel ons op 0413 767015