Advanced Ebike - Trekking e-bike - 4 jaar accugarantie en 30 jaar framegarantie

OVER ONS

We waren de eerste Duitse producent van handgemaakte premium e-bikes

E-bikes die van begin af aan ontwikkeld zijn als e-bikes

In 2011 werd EBIKE DAS ORIGINAL opgericht. We waren de eerste Duitse producent van handgemaakte premium e-bikes.

Eerste klimaat neutrale e-bike merk in 2025

ADVANCED EBIKE neemt voortouw in circulair ondernemen

Doel was om mensen te bewegen en hen aan te zetten tot nieuwe routes. Door een alternatieve mobiliteitsoptie te creëren die het enthousiasme voor fietsen nieuw leven zou inblazen. In de natuur, in hun stad en, last but not least: in hun onafhankelijkheid. Maar we willen meer bereiken dan het fysiek verplaatsen van mensen. We willen meedenken, mensen motiveren en inspireren, gedrag veranderen en nieuwe wegen inslaan. Met vernieuwende producten impulsen geven aan micromobiliteit. Daar paste een nieuwe naam bij. Daarom werd EBIKE DAS ORIGINAL in 2021 ADVANCED EBIKE.

Revolutie in framebouw

RECO ONE

Het merendeel van alle bestaande fietsframes is van staal en wordt in Azië geproduceerd. Dat gaat gepaard met een zeer hoog energieverbruik en sterk vervuilende logistieke kilometers. RECO is het eerste 100% recyclebare kunststof e-bike frame. De productie ervan verloopt via een geavanceerd spuitgietproces, met 68% minder CO2 uitstoot ten opzichte van een aluminium frame.

De frames bestaan voor 40% uit gerecyclede koolstofvezels, afkomstig uit de automobielindustrie. Productie vindt lokaal in Duitsland plaats en dus niet in het Verre Oosten. De veel kortere logistieke lijnen leveren ook een forse besparing in CO2-uitstoot op. RECO-frames doen kwalitatief op geen enkel punt onder voor aluminium versies. Ze zijn TUV-gekeurd, genieten 30 jaar garantie en blijken bovendien buitengewone geluids- en schokabsorberende eigenschappen te bezitten. Ook ontsierende lasnaden behoren met RECO tot het verleden. Aan het einde van hun levenscyclus worden de frames volledig gerecycled en vormen ze de basis voor nieuwe RECO-frames. RECO kreeg in 2022 zowel een IF Design Award als een Rai Innovatie Award toegewezen.

Made in Germany

ADVANCED EBIKE voorziet op middellange termijn een productie van 100.000 RECO-frames per jaar, gebaseerd op vijf verschillende modellen. Daartoe wordt in de haven van Offenbach (Duitsland) een volledig nieuwe en uiterst moderne productiefaciliteit gebouwd, die in het tweede kwartaal van 2023 in bedrijf gaat. Met een state-of-the-art opslag- en productiecontrole en een volledig zelfvoorzienend energieconcept. 

Ook toeleveranciers betrekken
Duurzaam ondernemen is de optelsom van vele grote en kleine maatregelen. Daarom krijgt naast het frame ook de productie van componenten van ADVANCED EBIKE een circulair karakter. Dat gebeurt met het deels zelf CO2-vriendelijk produceren van deze componenten en via het stellen van duurzame randvoorwaarden aan toeleveranciers.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|