DUURZAAMHEID

Uitstoot verminderen is onze verantwoordelijkheid

Circulariteit maakt echte duurzaamheid mogelijk.

Duurzame mobiliteit vraagt om echte vooruitgang: e-mobiliteit wordt pas echt duurzaam wanneer alle grondstoffen in gesloten technische cycli blijven. Reco-frames worden volledig uit kunststof granulaten geproduceerd, waarvan 40% bestaat uit gerecyclede koolstofvezel uit de automobielindustrie. De frames kunnen eenvoudig tot 100% gerecycled worden. In de toekomst vormen de oude e-bike frames dan weer de grondstof voor de productie van nieuwe frames.

Duurzame mobiliteit begint bij de productie.

90% van alle fietsframes wordt in Azië geproduceerd, met een zeer hoog energieverbruik. De frames leggen daarna grote afstanden af om aan het einde van hun levenscyclus weer in Azië te eindigen. Reco-frames worden via een innovatief spuitgietproces snel en energiezuinig geproduceerd in Duitsland – in grote aantallen. Duurzame micromobiliteit wordt daarmee voor veel mensen bereikbaar en beschermt tegelijkertijd milieu en grondstoffen.

Uitstoot verminderen is onze verantwoordelijkheid.

E-Bikes hebben een milieuvriendelijk imago. Ze zijn over het algemeen ook duurzamer dan andere gemotoriseerde voertuigen. Maar per afgelegde kilometer zijn zowel uitstoot als milieukosten van een e-bike hoger dan van een vliegtuig, trein of bus. Vooral productie en transport van de e-bikes dragen bij aan de uitstoot van emissies. Niet met Reco. Want de productie van een Reco-frame vermindert de CO2-uitstoot met ca. 68% ten opzichte van dat van een vergelijkbaar aluminium frame in Azië.

Nieuwe mobiliteitsvormen uit oude grondstoffen.

Het Reco-frame is nog maar het begin. Met onze Reco-technologie gaan we in de toekomst ook andere e-bike componenten uit kunststof produceren. Zo vullen we actief onze visie in van de volledig circulaire e-bike. Aan het einde van de levenscyclus wordt het extreem robuuste materiaal versnipperd, gesmolten en hergebruikt. Daaruit ontstaan er in de toekomst letterlijk weer nieuwe vormen van mobiliteit, zonder de noodzaak van nieuwe grondstoffen.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|