Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je e-bike of over elektrische fietsen in het algemeen? Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen over e-bikes.

 

WAAR KAN IK EEN ADVANCED EBIKE KOPEN?
Wij beschikken over een ruim netwerk van competente ADVANCED EBIKE-dealers, bij wie u een ADVANCED EBIKE kunt kopen.

Vind een ADVANCED EBIKE-dealer bij u in de buurt.

 

MET WIE NEEM IK CONTACT OP WANNEER IK EEN VRAAG HEB OVER MIJN ADVANCED EBIKE?
Hebt u een vraag over uw ADVANCED EBIKE of hebt u een reparatie of andere dienst nodig, neem dan contact op met uw ADVANCED EBIKE dealerMeer informatie over uw ADVANCED EBIKE vindt u daarnaast ook in uw handleiding en op de support pagina op deze website. Ook hebben wij hele handige filmpjes waarin verschillende onderwerpen worden uitgelegd.

 

WAAR KAN IK ONDERDELEN OF ACCESSOIRES VOOR MIJN ADVANCED EBIKE KOPEN?
Uw ADVANCED EBIKE dealer adviseert u graag over het passende accessoire en onderdeel voor uw ADVANCED  EBIKE. Tevens verkopen wij op deze website tassen die mooi aansluiten op uw e-bike

 

WAT IS DE ACTIERADIUS VAN HET BOSCH EBIKE-SYSTEEM?
De actieradius van de PowerPacks hangt van diverse factoren af, die invloed hebben op het bereik. Welke Drive Unit gebruikt u? Op wat voor ondergrond rijdt u en wat is uw gemiddelde snelheid? U kunt het bereik van uw eigen eBike epowered by Bosch berekenen met behulp van onze actieradius-calculator.

Bereken hier u  actieradius*

 

WELKE RIJMODI BIEDT HET BOSCH EBIKE-SYSTEEM? 
Het Bosch eBike-systeem biedt vijf verschillende rijmodi, die het perfecte ondersteuningsprofiel bieden afhankelijk van het gebruik en het type berijder: Eco, Tour, Sport, Turbo en Off. De aanvullende loopondersteuning maakt u het leven nog iets gemakkelijker.

Turbo: Directe ondersteuning met maximale kracht tot aan de hoogste trapfrequenties, voor ambitieus en sportief rijden

Sport: Direct, krachtige ondersteuning voor sportief rijden in het terrein en in het stadsverkeer.

Tour: Gelijkmatige ondersteuning voor tochten, met een grotere actieradius.

Off: Geen ondersteuning, alle functies van de boordcomputer zijn beschikbaar

Eco: Effectieve ondersteuning met maximale efficiëntie, voor een maximale actieradius.

 

IS E-BIKE TUNEN TOEGESTAAN?
Nee, tuning is verboden. Wanneer u desondanks een zogenaamde tuningkit gebruikt of uw Bosch eBike-systeem manipuleert, verliest u de garantie en aanspraken op de gekochte fiets. Bovendien verlaagt u door een ondeskundige omgang met het systeem in de regel de levensduur en riskeert schade aan de drive unit en aan de fiets. Bovendien brengt u uw veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers in gevaar en riskeert daardoor bij ongevallen die op de tuning terug te voeren zijn, hoge persoonlijke aansprakelijkheidskosten en eventueel zelfs het risico van een strafrechtelijke vervolging. Daarom roept Bosch eBike-systemen alle eBike-rijders en aanbieders op, af te zien van tuning.

 

HOEVEEL TIJD HEEFT DE ACU NODIG OM OP TE LADEN?

Oplaadduur bij 4A 50% 100%
PowerPack 400 1,5 uur 3,5 uur
PowerPack 500 2 uur 4,5 uur
PowerPack 625 2,5 uur 4,5 uur
PowerPack 725 3 uur 5,5 uur

 

IS DE E-BIKE ACCU GEBORGD TEGEN DIEFSTAL?
Ja, indien u de sleutel uit het systeem haalt. Ook de display is afneembaar. Verder adviseren wij uw fiets te verzekeren bij King Polis.

TOCH EEN LEKKE BAND, HOE KAN DAT? 
De anti-lek bescherming op de banden van jouw fiets kan bestaan uit een speciaal profiel aan de buitenzijde, maar ook door het gebruik van een speciale binnenlaag en rubberkwaliteiten. Door deze banden zal het ‘lekrijden’ aanzienlijk gereduceerd worden. Toch kunnen spijkers en glas in speciale gevallen zo scherp zijn dat deze toch nog naar binnendringen. Ook uw bandenspanning is belangrijk. Bij de juiste spanning is de kans op lekrijden het kleinst. De juiste spanning staat aan de zijkant van uw buitenband.

HOE MEET IK DE JUISTE FRAME-MAAT 
Meet uw binnenbeen lengte (vanaf de grond tot kruishoogte) en vermenigvuldig dit met 0,68. Wilt u een verendezadelpen op uw e-bike? Dan raden wij u aan een kleinere fietsmaat te nemen, omdat een zadelpen de fiets met zo’n 4 cm verhoogt.

HOE KAN IK EEN ADVANCED EBIKE VINDEN DIE BIJ MIJ PAST?
De ADVANCED EBIKE dealer kan u vertellen welke ADVANCED EBIKE geschikt is voor u. Naast onze verkooppunten kunt u ons vinden op verschillende beurzen en evenementen, waarbij u de fietsmodellen kan bekijken en testen.

Ook kunt u op de website eerst een keuzehulp doen.

 

TOT HOEVEEL KG  IS MIJN E-BIKE BELASTBAAR?
Uw ADVANCED EBIKE is belastbaar tot een gewicht van 130kg. Dit is het totaalgewicht van de fiets, berijder en bagage bij elkaar.

 

HOEVEEL WEEGT EEN ADVANCED EBIKE? (INCLUSIEF ACCU)

Model Versn.systeem Accu Gewicht
Comfort Easy MY22/23 Nexus GT400 25,8
Comfort Plus MY22/23 Nexus GT500 26,2
Comfort Pro MY22/23 Nexus PT500 26,2
Tour Pro Nexus/Enviolo PT500 28,7
Tour Pro Nexus/Enviolo PT625 29,3
Trekking Plus Nexus OT500 27,2
RECO One Nexus PT625 28,7
RECO One Derailleur PT625 28,2
Trekking Pro Nexus PT750 30,6
Trekking Pro Enviolo PT750 30,7
Trekking Pro Derailleur PT750 30,2
Trekking Pro FS Derailleur PT625 29,0
Trekking Plus Nexus OT725 30,6
Trekking Plus Derailleur OT545 29,1
Trekking Plus Derailleur OT725 30,1
Tour Pro Nexus PT500 29,2
Tour Pro Nexus PT625 29,8
Tour Pro Enviolo PT625 29,9
Tour Plus Nexus OT545 29,6
Tour Plus Enviolo OT545 29,7
Urban Pro Nexus PT500 28,1
Urban Easy (24inch) Nexus OT545 26,1
Offroad Pro Derailleur PT625 22,4
Offroad Pro Derailleur PT750 23,2
Offroad Pro FS Derailleur PT750 23,1
Gewicht losse accu: Accu Gewicht
400 2,6
500 3,0
545 3,0
625 3,6
725 4,0
750 4,4

 

WAAR KAN IK HET FRAMENUMMER VAN MIJN ADVANCED EBIKE VINDEN?
Dit kan zowel op de factuur als op de e-bike zelf. Iedere e-bikenheeft een uniek framenummer die te vinden is aan de achterzijde van de zitbuis.

 

WAAR KAN IK TERECHT VOOR SERVICE, ONDERHOUD EN GARANTIEVRAGEN?
Dit kan bij de dealer waar u de fiets hebt aangeschaft.

 

KAN ER EEN KINDERZITJE OP MIJN ELEKTRISCHE FIETS?
Zeker weten! Vraag je ADVANCED EBIKE dealer naar de veiligste oplossing.

 

MET WELKE LEVERTIJD MOET IK REKENING HOUDEN?
Wellicht heeft u uit de media vernomen dat de levertijden voor fietsen enorm zijn toegenomen. De dealer kan u het beste informeren betreffende de actuele beschikbaarheid maar wacht beslist niet te lang om zo snel mogelijk te kunnen genieten van uw nieuwe ADVANCED EBIKE.

 

MIJN E-BIKE HEEFT ANTI-LEKBANDEN MAAR IK HEB TOCH EEN LEKKE BAND, HOE KAN DAT? 
De anti-lek bescherming op de banden van jouw fiets kan bestaan uit een speciaal profiel aan de buitenzijde, maar ook door het gebruik van een speciale binnenlaag en rubberkwaliteiten. Door deze banden zal het ‘lekrijden’ aanzienlijk gereduceerd worden. Toch kunnen spijkers en glas in speciale gevallen zo scherp zijn dat deze toch nog naar binnendringen. Ook uw bandenspanning is belangrijk. Bij de juiste spanning is de kans op lekrijden het kleinst. De juiste spanning staat aan de zijkant van uw buitenband.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN OPEN EN EEN GESLOTEN KETTINGKAST? 
Wanneer je op zoek bent naar een sportieve fiets, dan zal het aantal versnellingen en gewicht hierbij een rol spelen. Een versnellingssysteem met derailleur (met open ketting) biedt hierbij de beste mogelijkheden doordat een groot aantal versnellingen beschikbaar is in combinatie met een lager gewicht. Wanneer dit sportieve aspect een minder belangrijke rol speelt (bijvoorbeeld bij gebruik in de stad) dan is een gesloten kettingkast een goede keuze. Door de goede bescherming zijn deze systemen onderhoudsarm. Het iets hogere gewicht en het lagere aantal versnellingen zijn daarbij van minder belang. Al onze “Nederlandse” uitvoeringen zijn voorzien van een naafversnelling met een gesloten kettingkast waardoor deze fietsen bijzonder onderhoudsarm zijn. De ADVANCED EBIKE-dealer kan je hier uitgebreid over informeren.

 

MIJN REMLICHT DOET HET NIET? ZIT DEZE OP MIJN E-BIKE? 
Vanaf modeljaar 2022 zijn onze fietsen uit de Tour Pro en Trekking Pro serie uitgevoerd met een remlicht. Om van het remlicht gebruik te kunnen maken moet de verlichting van de fiets geactiveerd zijn, alleen als de verlichting aan staat doet het remlicht het.

Het remlicht wordt aangestuurd door een vertragingssensor en niet door een schakelaar in het remhendel. Wanneer de fiets voldoende afremt, bijvoorbeeld door te remmen of door de fiets uit te laten rollen, gaat het remlicht vanzelf aan. Wanneer de fiets stilstaat, of wanneer je juist weer accelereert, gaat het remlicht uit. Het remlicht volgt dus de snelheidswisselingen van de fiets.

 

WAAROM KIEST ADVANCED EBIKE UITSLUITEND VOOR BOSCH ACCU’S?
Voordelen: De Bosch accu’s zijn een efficiënte energiebron met een groot uithoudingsvermogen – en bovendien de modernste eBike-accu’s die verkrijgbaar zijn. Ze onderscheiden zich door de volgende kenmerken:

  • Geen memoryeffect – De Bosch accu’s met lithiumion-cellen kunnen onafhankelijk van hun laadniveau op elk moment willekeurig kort worden geladen. Het onderbreken van de laadprocedure is niet schadelijk voor de accu. Volledige ontlading is niet nodig.
  • Zeer geringe zelfontlading – Zelfs na langere opslagperioden, bv. na winteropslag, kunnen de accu’s worden gebruikt zonder dat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Voor een langere opslag wordt een laadtoestand geadviseerd van ca. 30 tot 60 %.
  • Langere levensduur – Bosch accu’s zijn gemaakt voor veel tochten, kilometers en dienstjaren. Het intelligente, elektronische Battery Management System (BMS) beschermt lithiumion-accu’s tegen te hoge gebruikstemperaturen, overbelasting en diepte-ontlading. Het BMS controleert daarbij elke individuele cel, waardoor de accu nog langer meegaat. De periode tussen het eerste gebruik en vervanging van een Bosch accu wordt daardoor gemaximaliseerd.
  • Voor uitbreidere informatie kunt u terecht op https://www.bosch-ebike.com/nl

MIJN VRAAG STAAT ER NIET TUSSEN
Klik hier om een bericht te sturen.

Ook kunt u een kijkje nemen op onze pagina vol met handige filmpjes waarin van alles wordt uitgelegd. Klik hier

 

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|