Home > Blog > E-bike bestemmingen in de winter met zon

E-bike bestemmingen in de winter met zon

Als de Nederlandse winter te streng is om te fietsen maar je wilt toch geen mooie fietstochten missen, is een korte wintervakantie misschien echt iets voor jou. Door in de winter op reis te gaan naar zonnige streken, ontvlucht je het koude seizoen voor een korte periode en kan je elke dag mooie tochten maken met je e-bike.

E-bike bestemming in Spanje:

Een land dat in elk jaargetijde een geweldige vakantiebestemming is, is Spanje, waar het weer het hele jaar door fietsvriendelijk is. Malaga, gelegen aan de zuidkust van Spanje, heeft een gevarieerd terrein dat perfect is om te fietsen voor zowel racefietsers als MTB- en e-bike rijders. In de winter heeft de regio rond Malaga niet alleen aangename temperaturen, maar is deze vakantieregio van Spanje ook niet zo druk, zodat je er ontspannen kunt rondfietsen.

Andere geweldige winterbestemmingen in Spanje zijn de eilanden Gran Canaria en  Mallorca. Beide eilanden worden ook beschouwd als fietseilanden. Gran Canaria heeft met 325 dagen zon bijna altijd meer dan 20 graden in de winter. Het terrein is echter meer voor technisch ingestelde rijders met een goede conditie, want of je nu op een e-bike zit of niet, je gaat voortdurend op en neer. Met Mallorca is een allround eiland, want hier vind je alle soorten routes en kun je bij aangenaam weer jouw dagelijkse tocht maken.

Bestemming voor e-bikers in Bella Italia:

Italië, een land vol charme, traditie en emoties! Precies goed voor een vakantie met een e-bike, want hier vind je alles wat je fietshart begeert: fietsroutes van een speciaal soort, op de routes van de Giro d Italias, goed aangelegde fietspaden voor alle soorten fietsers of voor de ambitieuze e-MTB rijders onder ons. Bijzonder geschikt voor jouw wintervakantie zijn de regio’s Toscane, Sicilië en Ligurië, want hier is het weer in de winter meestal zonnig, de temperaturen gemiddeld net boven de 10 graden en kun je gemakkelijk met de auto reizen, zodat je niet perse een vlucht hoeft te nemen. De Italiaanse Rivièra is een droombestemming voor MTB- en E-MTB-rijders, want hier vind je een dicht netwerk van paden waarop je je echt kunt uitleven.  Daarna kan jegenieten van een bord pasta met uitzicht op zee.

Geweldige reisbestemmingen voor e-bikers overzee

Als Europa te dichtbij is voor je is en je wilt liever iets heel anders ervaren met jouw e-bike, stap dan op het volgende vliegtuig en steek de plas over naar de VS, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika kun je meer doen dan alleen op safari gaan, er valt hier ook veel te ontdekken en dat kun je prachtig verkennen met je e-bike. Het gebied rond Kaapstad met zijn wijngebied bij Stellenbosch is perfect voor ontspannen fietstochten maar ook voor sportieve tochten, want in bijna elke wijnstaat zijn er parken en talloze MTB-paden waar  je je kunt uitleven. De wereldberoemde Tuinroute, die langs de kust van Zuid-Afrika loopt en het ene na het andere adembenemende uitzicht biedt, is ook prachtig om langs te fietsen. Eén ding is zeker: waar je ook fietst in Zuid-Afrika, in de winter ben je absoluut zeker van zomerse temperaturen! Dus vergeet je zonnebrandcrème niet!

Een land dat bestaat uit een Zuidereiland en een Noordereiland bestaat niet vaak! Nieuw-Zeeland biedt voor elke e-bike rijder wat wils: berg- en fjordenlandschappen, groene meren, witte zandstranden aan zee of moderne steden als Wellington en Auckland, die je natuurlijk ook per e-bike kunt verkennen.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|