Home > Blog > E-bike vervoer – Op reis met de e-bike

E-bike vervoer – Op reis met de e-bike

Het is leuk om thuis op je e-bike te rijden, maar sommige mensen willen ook op vakantie het plezier van het fietsen niet missen, dus nemen ze hun e-bike mee als ze op reis gaan. In dit artikel willen wij je laten zien hoe de e-bike zonder problemen kan worden vervoerd en hoe hij veilig zijn bestemming kan bereiken.

E-bike vervoer met de auto:

De reis naar uw vakantiebestemming met de auto bepaalt u zelf en is flexibel, en dat geldt ook voor het meenemen van uw e-bike! Met de auto hebt u verschillende mogelijkheden om uw fiets of meerdere fietsen zonder veel moeite mee te nemen, van het vervoeren van de e-bike in de kofferbak, als de auto groot genoeg is, tot speciale bagagedragers. Laten we beginnen met het vervoer in de kofferbak: Hier moet je meestal het voor- en achterwiel verwijderen zodat de fiets ook in de auto past, wat enige tijd kost, plus dat de e-bikes nog relatief zwaar zijn, wat enige spierkracht vereist… Om de spaken en eventueel de remschijven niet te beschadigen en ook geen krassen op de lak van je e-bike te veroorzaken, kunnen de verwijderde wielen in oude dekens gewikkeld worden, maar speciale wieltassen zijn comfortabeler en veiliger.

De slimmere oplossing is om uw e-bike aan de buitenkant van de auto te vervoeren, omdat u niet veel aan de fiets hoeft te doen, behalve ervoor te zorgen dat hij goed vastzit. Er zijn hier 2 opties, een imperiaal achter of een imperiaal op het dak, waarbij het imperiaal achter meer voordelen biedt dan het imperiaal op het dak.

Het enige opmerkelijke voordeel van de dakdrager is dat hij gemakkelijk te monteren is, verder wegen de nadelen zwaarder door dan de voordelen. Als u onder een diepe brug doorrijdt of een parkeergarage met meerdere verdiepingen moet binnenrijden, loopt u het risico dat uw e-bikes aan het plafond blijven hangen, wat natuurlijk enorme schade aan uw fiets kan veroorzaken. Omdat uw e-bikes op het dak zijn gemonteerd, neemt ook de luchtweerstand tijdens de rit toe, waardoor meer brandstof wordt verbruikt en de brandstofkosten stijgen.

Wat de achterdragers betreft, zijn er 2 soorten achterdragers: Achterdragers voor de aanhangerkoppeling, die gemakkelijk en snel kunnen worden gemonteerd, meestal kunnen hier twee wielen of meer worden vervoerd. Als u geen aanhangerkoppeling op uw auto hebt, is een achterdrager die gemakkelijk op de achterklep van de auto kan worden gemonteerd, een goede keuze. Om de perfecte achterdrager voor uw auto te vinden, is het raadzaam contact op te nemen met de fabrikant van uw auto of met de fabrikant van de achterdrager om te weten te komen welke achterdrager het meest geschikt is.

E-bike vervoer per trein

Niet iedereen heeft een auto en niet iedereen wil met de auto op vakantie! Sommige mensen kiezen ervoor om met de trein te reizen, wat een aangename en milieuvriendelijke manier van reizen is. In de meeste treinen is er een speciale coupé waar u uw fiets comfortabel kunt stallen, aangezien er veel meer ruimte is en ook speciale apparaten waarin u uw e-bike gemakkelijk kunt bevestigen. Uw e-bike mag in de meeste lokale en langeafstandstreinen worden meegenomen, maar u moet altijd van tevoren controleren of dit ook voor uw treinverbinding geldt.

De e-bike als passagier op een vlucht:

Als u niet met de auto of de trein wilt reizen, vooral als u in het buitenland op vakantie gaat, kunt u ook voor het vliegtuig als vervoermiddel kiezen. Helaas is het momenteel bijna onmogelijk om je e-bike mee te nemen op een vlucht. Dit komt omdat bijna alle batterijen bestaan uit lithium-ionen, die niet in vliegtuigen mogen worden vervoerd. Maar als je je e-bike absoluut bij je wilt hebben op je vakantiebestemming, moet je hem per vrachtvliegtuig versturen. Daartoe moet de batterij afzonderlijk als gevaarlijke goederen worden verpakt. Hier en daar zijn er echter luchtvaartmaatschappijen die u toestaan uw e-bike te vervoeren, maar dan moet u het zonder uw accu doen.

Soms kunt u accu’s voor e-bikes huren bij dealers op uw vakantiebestemming, maar dit is niet de regel, dus voor de zekerheid kunt u het beste vooraf contact opnemen met een plaatselijke dealer en een geschikte accu reserveren voor de periode van uw vakantie. Uiteindelijk is het meenemen van een e-bike in een vliegtuig een kostbare en tijdrovende aangelegenheid, en je e-bike kan gemakkelijk beschadigd raken omdat niet alle luchtvaartmaatschappijen je fiets zo voorzichtig inladen als ze zouden moeten. Daarom is de beste optie waarschijnlijk om zonder veel moeite een e-bike in de juiste maat te huren op uw vakantiebestemming, wat tegenwoordig heel goed mogelijk is.

E-bike vervoer

Veel opties voor uw e-bike transport:

Als u met uw e-bike op reis wilt, heeft u vele opties zodat uw e-bike met u mee op reis kan. Het maakt niet uit of u met de auto, met de trein of zelfs met het vliegtuig reist, ook al is de laatste optie wat ingewikkelder… Alles is mogelijk zodat u uw persoonlijke e-bike niet hoeft te missen op uw vakantie!

Wat is de beste manier om mijn e-bike te vervoeren?

De gemakkelijkste manier om uw e-bike te vervoeren is met de trein, omdat u geen extra uitrusting nodig hebt. Direct daarna is onze favoriet het gebruik van uw eigen auto, hier heeft u bijvoorbeeld een extra achterdrager nodig.

Hoeveel kost het om een e-bike te verzenden?

U kunt bijvoorbeeld uw e-bike via DHL laten vervoeren en deze als volumineuze goederen gebruiken. Verzending naar heel Europa kost ongeveer 75 euro.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|