Home > Blog > Veilig op weg

Veilig op weg met uw ADVANCED EBIKE: 5 tips voor extra veiligheid.

Als u regelmatig fietstochten maakt met uw ADVANCED EBIKE, is het verstandig goed voorbereid op weg te gaan. Hoe onwaarschijnlijk ook, een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. In dit blog geven we een aantal handige tips!

1. Goed op slot

Zet uw fiets altijd op slot als u even van de fiets wegloopt of als u de fiets parkeert. Het aantal gestolen E-bikes is namelijk explosief gestegen. Het is daarom belangrijk dat u het E-bike-dieven zo moeilijk mogelijk maakt.

Extra slot: ADVANCED EBIKE fietsen hebben standaard een kwalitatief hoogwaardig ringslot van ABUS. Het mooie van dit slot is dat u er gemakkelijk een insteekkabel of insteekketting op kunt aansluiten en hiermee maakt u de E-bike gemakkelijk ergens aan vast (lantaarnpaal, fietsenrek, etc.).

Kies bijvoorbeeld voor een ABUS insteekkabel of ABUS insteekketting. Zo is uw E-bike nog beter beschermd tegen diefstal.

Vouwslot: Een extra mogelijkheid is om een vouwslot te gebruiken waarmee je het voorwiel vastzet aan het frame waardoor je niet met de fiets kunt weglopen.

2. Extra bescherming met een goede fietsverzekering

Ondanks uw goede zorgen kan het voorkomen dat uw e-bike beschadigd raakt of gestolen wordt. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het is daarom verstandig om een goede e-bike fietsverzekering af te sluiten. ADVANCED EBIKE werkt daarom samen met Kingpolis. https://www.advancedebike.nl/over-advanced/garanties/advanced-5-jaar-garantie/

3. Check uw verlichting & remmen

Belangrijk tijdens uw fietstocht is dat alles werkt zoals het zou moeten. Check voorafgaand aan uw fietstocht daarom even of uw banden voldoende zijn opgepompt (goed opgepompte banden kosten ook minder energie van de motor en accu!). De ideale bandenspanning is 4,5 bar. Controleer voorafgaand ook even of de verlichting van uw e-bike nog goed werkt en of uw remmen nog voldoende remmen. Zo weet u zeker dat u tijdens uw fietstocht niet voor verrassingen komt te staan.

4. Neem water & uw mobiele telefoon mee

Het is altijd verstandig om voldoende water met u mee te nemen tijdens uw fietstocht. U kunt onverwacht langer wegblijven dan u denkt, dus dan is het wel zo prettig om een verfrissende slok water mee te nemen. Zeker in de warme zomermaanden is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Uw mobiele telefoon vergeet u waarschijnlijk niet, maar ook tijdens korte fietstochten is het altijd verstandig om uw mobiele telefoon mee te nemen zodat u altijd iemand kunt bereiken mocht dit nodig zijn.

5. Plan een servicebeurt

Om zeker te weten dat uw ADVANCED EBIKE tiptop in orde is, is het verstandig om minimaal eens per jaar een servicebeurt in te plannen voor uw ADVANCED EBIKE bij een ADVANCED EBIKE dealer. Zo checkt de monteur of uw remmen nog goed zijn afgesteld, of uw ketting nog soepel loopt en of alle moeren en bouten juist zijn aangedraaid. Zo gaat u veilig op weg!

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|