Home > Blog > Verschillende versnellingssystemen

Shimano Deore 10-Speed versnellingssysteem:

 • Deore is een van de productlijnen van Shimano, een gerenommeerde fabrikant van fietsonderdelen. De Deore-serie staat bekend om zijn duurzaamheid en soepele prestaties.
 • “10-speed” verwijst naar het aantal tandwielen op de cassette aan de achterkant van de e-bike. In dit geval heeft de e-bike een cassette met tien verschillende tandwielopties, waarmee de fietser de versnelling kan aanpassen aan verschillende terreinen en omstandigheden.

Werking van een Deore 10-Speed versnellingssysteem:

 • Het Deore 10-speed versnellingssysteem maakt gebruik van een combinatie van voor- en achterderailleurs om de ketting van het ene tandwiel naar het andere te verplaatsen.
 • Door te schakelen met de versnellingshendel kan de fietser de weerstand aanpassen, ofwel om lichter te trappen op vlakke wegen, ofwel om makkelijker te klimmen op steile hellingen.

Voordelen van een Deore 10-Speed Systeem op een e-bike:

 • Het biedt een breed scala aan versnellingsopties, wat handig is voor verschillende terreinen en omstandigheden. Dit is vooral nuttig voor e-bikes, omdat ze worden gebruikt voor woon-werkverkeer en recreatief fietsen in verschillende omgevingen.
 • De Deore-serie staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor een e-bike die dagelijks wordt gebruikt.
 • Het systeem is ontworpen om soepel en nauwkeurig te schakelen, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring.

Als je op zoek bent naar een e-bike met een Deore 10-speed aandrijflijn, betekent dit dat de fiets is uitgerust met een hoogwaardig versnellingssysteem dat de rijervaring verbetert en geschikt is voor verschillende situaties, van stadsritten tot avontuurlijke tochten in de natuur. Het stelt de fietser in staat om efficiënt te schakelen en de snelheid aan te passen aan hun behoeften.

Nexus 5G Gates Aandrijvingssysteem:

 • Nexus: Nexus is een productlijn van Shimano, een toonaangevende fabrikant van fietsonderdelen. De Nexus-naafversnellingen zijn ontworpen voor stads- en trekkingfietsen. Ze bieden een interne versnelling, wat betekent dat alle tandwielen zich binnen de naaf van het achterwiel bevinden. Dit systeem vereist minder onderhoud en biedt een schone, betrouwbare schakelervaring.
 • 5G: In dit geval staat “5G” voor het aantal versnellingen dat beschikbaar is in de Nexus-naaf. Dit betekent dat de fiets een Nexus-naaf heeft met vijf verschillende versnellingsopties, wat handig is voor stadsverkeer en licht heuvelachtig terrein.
 • Gates: “Gates” verwijst naar de aandrijfriem van Gates Carbon Drive. In tegenstelling tot traditionele kettingaandrijvingen gebruikt deze riem een duurzame, onderhoudsarme riem in plaats van een ketting om de kracht van de trapbeweging over te brengen naar het achterwiel. Dit maakt de aandrijflijn schoner en vereist minder onderhoud, omdat er geen smering en regelmatige kettingspanning nodig is.

Werking van een e-bike met Nexus 5G Gates:

 • De Nexus 5G Gates aandrijving op een e-bike biedt een eenvoudige en efficiënte manier om te schakelen tussen vijf verschillende versnellingsopties, waardoor de fietser zich kan aanpassen aan verschillende omstandigheden, zoals vlakke wegen en lichte hellingen.
 • De Gates Carbon Drive-riem is duurzaam en geruisloos en vereist weinig onderhoud. Het roest niet en gaat lang mee, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de aandrijving.

Voordelen van een Nexus 5G Gates-systeem op een e-bike:

 • Minder onderhoud: De riemaandrijving van Gates vereist weinig onderhoud in vergelijking met traditionele kettingaandrijvingen. Er is geen smering of regelmatige kettingspanning nodig.
 • Betrouwbaarheid: De Nexus 5G-naaf van Shimano staat bekend om zijn betrouwbaarheid, en de combinatie met de Gates Carbon Drive-riem maakt het aandrijfsysteem zeer duurzaam.
 • Schoon en stil: Het Gates-aandrijfsysteem is schoner dan kettingaandrijvingen, omdat het geen olie of vet vereist. Bovendien is het stiller tijdens het fietsen.

Een e-bike met Nexus 5G Gates is ideaal voor stadsritten en licht heuvelachtig terrein. Het biedt een onderhoudsarme en betrouwbare aandrijving, wat bijdraagt aan een aangename en efficiënte fietservaring.

XT 11 Versnellingssysteem:

 • XT: XT is een productlijn van Shimano, een bekende fabrikant van fietsonderdelen. De XT-productlijn staat bekend om zijn duurzaamheid en prestaties en is populair bij mountainbikers en e-bikefabrikanten.
 • 11: Het getal “11” verwijst naar het aantal versnellingen op de fiets. In dit geval heeft de e-bike een 11-speed versnellingssysteem, wat betekent dat er elf verschillende tandwielopties zijn om de snelheid en weerstand aan te passen aan verschillende omstandigheden.

Werking van een e-bike met XT 11 Versnellingssysteem:

 • Het XT 11-speed versnellingssysteem maakt gebruik van voor- en achterderailleurs om de ketting van het ene tandwiel naar het andere te verplaatsen, waardoor de fietser kan schakelen en de weerstand kan aanpassen.
 • E-bikes met een dergelijk versnellingssysteem zijn ideaal voor diverse terreinen, van vlakke wegen tot steile hellingen, omdat ze een breed scala aan versnellingsopties bieden.

Voordelen van een XT 11 Versnellingssysteem op een e-bike:

 • Het biedt een breed scala aan versnellingsopties, wat handig is voor verschillende terreinen en omstandigheden. Dit is bijzonder nuttig voor e-bikes, omdat ze worden gebruikt voor verschillende soorten ritten, zoals woon-werkverkeer, toeren en offroad avonturen.
 • De XT-lijn van Shimano staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, wat belangrijk is voor e-bikes die vaak worden gebruikt.
 • Het systeem is ontworpen om soepel en nauwkeurig te schakelen, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring.

Een e-bike met een XT 11-speed versnellingssysteem is ontworpen voor maximale veelzijdigheid en prestaties. Het stelt de fietser in staat om efficiënt te schakelen en de snelheid aan te passen aan hun behoeften, ongeacht het terrein waarop ze rijden. Dit systeem is ideaal voor fietsers die zowel op verharde wegen als offroad willen rijden en verschillende versnellingen nodig hebben om hun rit te optimaliseren.

Enviolo TR Versnellingssysteem:

 • Het Enviolo TR-versnellingssysteem is een traploos, continu variabel versnellingssysteem dat bekend staat om zijn soepele en eenvoudige bediening. In plaats van discrete versnellingen, zoals bij traditionele derailleurversnellingen, maakt dit systeem gebruik van een traploze overgang tussen versnellingen. Dit betekent dat je zonder duidelijke stappen kunt schakelen en de weerstand geleidelijk kunt aanpassen aan je pedaalslag.

Auto Gates Aandrijfsysteem:

 • “Auto Gates” verwijst naar de Gates Carbon Drive-riemaandrijving. Dit systeem maakt gebruik van een duurzame riem in plaats van een traditionele ketting om de kracht van de pedaalslag over te brengen naar het achterwiel. De Gates Carbon Drive is onderhoudsarm, roest niet en is duurzaam.

Werking van een e-bike met Enviolo TR en Auto Gates:

 • Het Enviolo TR-versnellingssysteem biedt een traploze overgang tussen versnellingen door simpelweg aan de draaigreep op het stuur te draaien. Dit stelt de fietser in staat om de weerstand en snelheid geleidelijk aan te passen, ongeacht het terrein.
 • De Gates Carbon Drive-riemaandrijving vervangt de traditionele ketting. Het is stiller, vereist minder onderhoud (geen smering) en gaat doorgaans langer mee.

Voordelen van een e-bike met Enviolo TR en Auto Gates:

 • Soepele en intuïtieve bediening: Het Enviolo TR-versnellingssysteem maakt schakelen eenvoudig en geleidelijk, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren fietsers.
 • Onderhoudsarm: De Gates Carbon Drive-riemaandrijving vereist weinig onderhoud en is minder gevoelig voor slijtage en vuil dan traditionele kettingen.
 • Stil en efficiënt: Het systeem is stil en biedt een efficiënte krachtoverdracht, wat zorgt voor een aangename en stille rijervaring.

Een e-bike met een Enviolo TR-versnellingssysteem en een Gates Carbon Drive-riemaandrijving combineert soepel schakelen en onderhoudsgemak, wat resulteert in een comfortabele en betrouwbare fietservaring. Het traploze versnellingssysteem en de duurzame riem maken deze fietsen geschikt voor diverse soorten ritten, van stadsverkeer tot lange tochten in verschillende omstandigheden.

SRAM GX Eagle Versnellingssysteem:

SRAM GX Eagle is een productlijn van SRAM, een bekende fabrikant van fietsonderdelen. De GX Eagle-lijn is ontworpen voor mountainbikes en biedt geavanceerde prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid.

“Eagle” verwijst naar de 1x12versnellingenconfiguratie,  wat betekent dat de e-bike een enkel voorblad heeft en een cassette met twaalf tandwielen aan de achterkant.

Werking van een e-bike met SRAM GX Eagle Versnellingssysteem:

 • De SRAM GX Eagle-lijn maakt gebruik van één enkel voorblad (kettingblad) aan de voorkant van de fiets en een grote cassette met twaalf tandwielen aan de achterkant.
 • Dit systeem maakt gebruik van een achterderailleur om de ketting over de verschillende tandwielen aan de achterkant te schakelen.
 • De grote verscheidenheid aan tandwielopties maakt het mogelijk om soepel en nauwkeurig te schakelen, zowel voor het omgaan met steile beklimmingen als voor hoge snelheden op vlakke wegen.

Voordelen van een e-bike met SRAM GX Eagle Versnellingssysteem:

 • Breed scala aan versnellingen: Met twaalf versnellingen biedt de SRAM GX Eagle-lijn een breed scala aan versnellingsopties, wat ideaal is voor mountainbikes en e-bikes die in diverse omgevingen worden gebruikt.
 • Soepel schakelen: Het systeem is ontworpen om soepel en nauwkeurig te schakelen, waardoor het comfort en de efficiëntie van het fietsen verbetert.
 • Enkel voorblad: Het enkele voorblad maakt het systeem eenvoudiger te bedienen en vereist minder onderhoud dan systemen met meerdere voorbladen.

Een e-bike met SRAM GX Eagle-versnellingen biedt fietsers een breed scala aan versnellingsopties en is ideaal voor avontuurlijke ritten, vooral in heuvelachtig of bergachtig terrein. Het enkele voorblad en de twaalf tandwielen aan de achterkant zorgen voor een veelzijdig en efficiënt versnellingssysteem dat voldoet aan de behoeften van zowel mountainbikers als e-bikegebruikers.

 

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|