Home > Blog > Wat kost een e-bike?

Wat kost een e-bike?

Wat je ook wilt, waar je ook van houdt, bij ADVANCED EBIKE is er voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets te vinden. Of je nou het design belangrijk vindt, of een krachtige accu, of je nou een extra steuntje nodig hebt van de Walk- of Power Assist, of dat je het liefst zo snel mogelijk fietst. Een ding staat in ieder geval vast: je wilt een goede, stevige en betrouwbare e-bike waar je wel wat jaartjes mee vooruit kunt, want zo’n fiets kost niet niks. Dan kunnen we je geruststellen, welke ADVANCED EBIKE je ook kiest, ze zijn altijd van de beste kwaliteit met de beste service en garantie. Als je dus één van onze e-bike uitkiest, kun je gewoon kijken naar wat je nodig hebt, zonder dat je je druk hoeft te maken over het feit dat de fiets misschien minder lang meegaat. Waarin zitten de prijsverschillen dan? En welke kosten komen daar nog bij? Dat kun je hieronder lezen.

Fietsen bespaart geld!

Voordat je je blindstaart op het prijskaartje, moet je je bedenken welke kosten de e-bike je juist gaat besparen. Als je nu elke dag met de auto naar je werk gaat, bespaar je al gauw heel wat benzinekosten. Neem je elke dag de bus, dan zul je het ook al snel in je portemonnee gaan merken. Als je een rekensommetje maakt, zul je al gauw zien dat je de e-bike er zo uit hebt. Daarbij komt, dat je meer lichaamsbeweging krijgt – dus dat bespaart weer een abonnement in de sportschool – en je helpt het milieu zo ook een handje. Alleen maar voordelen!

Vervanging accu

Zo’n beetje iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. Jij hebt er waarschijnlijk ook wel een. En het eerste dat meestal achteruit gaat is de batterij. Dit geldt ook voor de accu van een elektrische fiets: hoe meer je hem gebruikt, hoe minder krachtig hij wordt en hoe vaker hij moet worden opgeladen. Van ADVANCED EBIKE krijg je de garantie dat de accu zeker vier jaar meegaat. Ook al gebruik je je e-bike niet zo heel vaak, dan nog gaat de accu langzaam achteruit. Op een gegeven moment zul je dus een nieuwe accu moeten kopen. Als je een hele krachtige wilt, kost die zo een paar honderd euro meer. Wil je er zeker van zijn dat je in ieder geval de eerste vijf jaar geen extra kosten kwijt bent aan een nieuwe accu, dan kies je voor het uitgebreide garantiepakket.

 

ADVANCED 5 jaar Garantiepakket *

Kiezen voor een ADVANCED EBIKE is kiezen voor jarenlang plezierig en zorgeloos fietsen. Met het 5 jaar Garantiepakket krijgt u er nog extra zekerheden bij. Mocht bijvoorbeeld binnen 5 jaar de display, accu of motor kapot gaan, heeft u recht op reparatie of vervanging. Deze nieuwe extra garantie is gekoppeld aan uw e-bike. Dus ruilt u na twee jaar uw e-bike in voor een nieuwe ADVANCED EBIKE, dan gaan de resterende drie jaren garantie over op de nieuwe eigenaar. Dat verhoogt de inruilwaarde/restwaarde van uw e-bike.

 

Kosten energie accu opladen

Als je heerlijk op je e-bike fietst en met tegenwind de trapondersteuning een graadje hoger zet, dan kost dit natuurlijk energie: de accu gaat langzamerhand leeg. Die moet je dus weer opladen. Dat kost weer stroom. Maar hoeveel dan eigenlijk? Daarop is het antwoord heel simpel: bijna niets. Laten we zeggen dat je rond de 45 cent per 1000 Watt (1 kWh) betaalt en je hebt de minst krachtige accu van 400Wh, die dus 400 Watt nodig heeft. Moeten we nog verder rekenen? Je kunt zo vaak en lang fietsen als je wilt zonder dat de kosten voor het opladen de pan uitrijzen.

 

Verwijderingsbijdrage

Het kan dan zijn dat wanneer je een nieuwe accu of elektrische fiets koopt, je een klein bedrag, de zogenaamde verwijderingsbijdrage, extra betaalt voor de kosten van de recycling. Als we dat bedrag zouden vragen als je je oude accu inlevert, motiveert dat natuurlijk niet. Daarom betaal je het alvast van tevoren. Slim toch? Zo dragen we allemaal een steentje bij aan het milieu.  Als je wilt weten hoeveel het precies is, kun je daar het beste naar vragen aan jouw ADVANCED EBIKE dealer waar je van plan bent een e-bike te kopen.

 

Kosten onderhoud

Als je een auto hebt, heeft die regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Tenzij je een heel technisch persoon bent, ga je niet zo snel zelf aan de auto sleutelen. Dit geldt ook voor een elektrische fiets: het beste is het om eens per jaar naar je  ADVANCED EBIKE dealer te gaan en de e-bike door hem of haar een onderhoudsbeurt te laten geven. Dan wordt, naast de standaarddingen zoals de ketting smeren en de versnellingen en remmen afstellen, ook alle elektronica weer juist afgesteld en kun je zorgeloos verder e-biken. De prijzen hiervoor verschillen van fietsenmaker tot fietsenmaker, dus vraag hiernaar bij de aankoop van je elektrische fiets. Ben je een handig type en knap jij je gewone fiets altijd zelf op? Dingen zoals je band plakken en ketting smeren kun je ook bij je e-bike blijven doen. Houd dus ook rekening met extra reparatiekosten bij de aanschaf van een e-bike

 

 

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|