Home > Blog > Word je fitter met een e-bike?

Welke e-bikes zijn geschikt voor mijn conditie?

Lange tijd is gezegd dat de e-bike slechts in beperkte mate geschikt is voor fitnesstraining. Het vermogen komt immers meer van de motor dan van de spierkracht van de berijder zelf.
Maar is deze bewering vandaag de dag nog steeds waar? Wij zeggen duidelijk, NEE! In dit artikel zullen we uitleggen waarom e-bike fitness een belangrijk onderwerp is.

Gebrek aan conditie is in veel gevallen de oorzaak van te weinig sportieve motivatie, maar niet omdat er te weinig mogelijkheden zijn die bij je zouden kunnen passen. E-biken in de frisse lucht versterkt het immuunsysteem en duidelijk ook de lichamelijke conditie omdat je in beweging bent!

Beweging, dat is het sleutelwoord: natuurlijk, met een e-bike zul je jezelf waarschijnlijk niet zo tot het uiterste drijven als met een conventionele fiets over de duur van je route, maar je zult toch een trainingseffect hebben. De voordelen van e-bikes voor ongetrainde hobbyrijders zijn gemakkelijk te beschrijven: Na enkele weken bereik je een betere basisconditie, die dankzij de motorondersteuning op een gecontroleerde manier wordt bereikt. Vooral als introductie na een lange periode zonder sportieve training is de e-bike daarom een goede optie om uw lichaam zonder veel inspanning weer op te bouwen. Als je toch zin hebt om je uithoudingsvermogen naar een hoger niveau te tillen, rijd dan gewoon vaker zonder motorondersteuning, want zo daag je je lichaam gegarandeerd opnieuw echt uit! Waar het op neerkomt is dit: Als je met je e-bike in de natuur bent, is dat niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je ziel. Maar vergeet niet: de wil en de plezierfactor komen altijd op de eerste plaats, zodat je voor jezelf persoonlijk al veel gewonnen hebt.

Wat zegt de sportwetenschap?

Ziet de sportwetenschap het ook zoals wij het zien? Er is een zeer goede studie van de Universiteit van Colorado, gevestigd in de VS, die een absoluut trainingseffect toeschrijft aan de e-bike. De geselecteerde testers werd gevraagd ten minste drie keer per week gedurende 40 minuten op de e-bike te rijden, gedurende een periode van ten minste een maand. Dit leverde de testers een stevige workout per week op. Uiteindelijk had elk van de deelnemers een aanzienlijk betere conditie in de laatste laboratoriumtest dan in de eerste test. Ook de bloedsuikerspiegel verbeterde en de e-bikers hadden zelfs lichaamsvet verloren. Wat kun je nog meer zeggen? Stap op je e-bike, en gebruik deze voor je fitness en gezondheid.

Samenvatting van e-bike fitness:

Is e-bike fitness bewezen?

E-bike fitness is zeker bewezen, en is zelfs onderzocht in een studie van de Universiteit van Colorado.

Welke e-bikes zijn geschikt voor mijn conditie?

Eigenlijk zijn al onze e-bikes geschikt voor jouw conditie omdat je meer beweging krijgt. Als je de voorkeur geeft aan een van onze sportievere modellen, zijn de TOUR-, TREKKING– of OFFROAD-e-bikes geschikt. Als je probeert meer te bewegen in het dagelijkse stadsleven, is de URBAN of COMFORT e-bike de juiste keuze.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|