Home > Nieuws > Omzetgroei Advanced Ebike scoort FD Gazellen Award

Omzetgroei Advanced Ebike scoort FD Gazellen Award

VENLO – Als enige onderneming uit de Nederlandse fietsbranche is E-Bike Factory, producent van Advanced Ebikes, dit jaar onderscheiden met een FD Gazellen Award. De onderscheiding is deze week uitgereikt aan 685 snelgroeiende bedrijven in Nederland.

E-Bike Factory behaalde de 18e plaats in de Regio Zuid-Nederland in de categorie Middelgroot. Eind oktober 2022 verdienden 685 bedrijven het predicaat FD Gazellen. Dat zijn bedrijven die tenminste 20% in omzet groeiden van 2019 tot en met 2021. De ondergrens voor de omzet in het eerste meetjaar bedraagt € 250.000 en 2021 moet winstgevend zijn afgesloten. De top drie (in de categorieën klein, middelgroot en groot) in de vier regio’s werden tijdens een bijeenkomst in Theater Amsterdam op 22 november 2022 extra in het zonnetje gezet.
De FD Gazellen per regio en per omzetklasse worden gerangschikt op omzetgroei en krijgen afhankelijk van hun positiepunten. Op dezelfde manier krijgen de bedrijven ook punten voor hun relatieve werknemersgroei en voor hun winstmarge. Het aantal punten bij de omzetgroei telt voor 50% mee, bij personeelsgroei 25% en bij winstmarge ook 25%. Het totale puntenaantal bepaalt de eindrangschikking. Bij een gelijk aantal punten is de omzetgroei van doorslaggevend belang.

Links Ronald Breeman en rechts Rob Laarman op de after-party van de FD Gazellen Awards 2022.

Naamswijziging in Advanced Ebikes had geen nadelige invloed op verkoop

E-Bike Factory heeft van het begin af aan de wind behoorlijk in de zeilen. De Duitse fabrikant bestaat al 11 jaar, dat sinds de aftrap in 2017 in de Benelux alleen maar gegroeid is in verkoopaantallen, dealernetwerk en ook in organisatie. Aanvankelijk betraden ze de markt met hun toenmalige merk E-Bike Das Original, dat ruim een jaar geleden werd omgedoopt tot Advanced Ebikes. Die naamswijziging heeft geen nadelige invloed op de verkoop gehad, want die groeide onverminderd door. Vorig jaar werd ook een nieuw kantoor met Experience Center in Venlo betrokken waarmee ze klaar waren voor verdere groei. Bovendien besloot de Duitse fabrikant E-Bike Factory dit jaar een extra productielocatie te gaan bouwen, waarmee ze in de toekomst kunnen opschalen naar 100.000 e-bikes per jaar. De e-bike-specialist uit Frankfurt investeert € 12 miljoen in dit project, waar al in het tweede kwartaal van 2023 de eerste Advanced Ebikes van de band zullen rollen.

We zijn natuurlijk supertrots op de FD Gazellen Award. Dit resultaat hebben we samen met ons team bereikt

De Benelux-vestiging van E-Bike Factory gaat meeliften op al deze ontwikkelingen, maar de bekroning met de FD Gazellen Award 2022 is alvast een onafhankelijke bevestiging, dat het de onderneming in economisch opzicht goed gaat.


Tegelijkertijd met alle feestelijkheden van deze week is ook de vernieuwde website van Advanced Ebike live gegaan. Die heeft een totaal nieuwe vormgeving gekregen, is sneller en beter geschikt voor mobiele telefoons en tablets. Verder zijn op de website veel meer YouTube video’s te zien, waar gebruikers uitleg krijgen over hoe dingen werken of in elkaar zitten. De website geeft ook uitleg over de nieuwe fabriek in wording.
Rob Laarman toont zich een tevreden man die, samen met zijn compagnon Ronald Breeman, vol met plannen zit voor 2023. “Om te beginnen zijn we natuurlijk supertrots op de FD Gazellen Award. Dit resultaat hebben we samen met ons team bereikt,” reageert Laarman. “Komend jaar gaan we ons veel meer profileren op circulaire e-bikes gemaakt in Duitsland, dus recyclebaar omdat ze gemaakt zijn van granulaat componist versterkt met een koolstof vezel. Dat geeft 68% minder CO2 uitstoot dan bij een aluminium lasproces. Duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en milieu zijn onze belangrijkste thema’s voor komend jaar. Daarnaast komt er ook weer een landelijke online campagne voor dealers 2023, ondersteund met radiocommercials en billboards langs de snelweg.”

Bron: nieuwsfiets.nu

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|