Home > Nieuws > Advanced Racing Team

San Paolo d’Argon (Italië), zaterdag 16 juli 2023

Op zaterdag 16 juli was San Paolo d’Argon weer gastheer van een UCI WES (World E-Bike Series) XC Word Cup wedstrijd voor het Advanced Racing Team. Het was een zonnige en mooie dag in de Noord-Italiaanse gemeente in de provincie Bergamo. Het Benedictijnse klooster diende als een prachtig decor voor het parcours en de paddock, wat een uniek tintje gaf aan de eerste race van het weekend.

De Duitser Heiko Hog van Team Advanced E-Racing kwam na 7 ronden racen als derde over de finish, zijn eerste podiumplaats tijdens de WES. Hij werd op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Rico Libesch, die vierde werd met opnieuw een overtuigende prestatie en daarmee net het podium miste.

Wat is de UCI WES XC World Cup?

De Word E-Bike Series is een discipline van het mountainbiken waarin de wedstrijdafstand van een mountainbikewedstrijd wordt afgelegd. Het parcours is 3 tot 4 km lang. Er zijn altijd meerdere ronden – 7 of 8 afhankelijk van de lengte van de ronde. Dit resulteert in een totale afstand van 20 tot 30 kilometer met een stijging van 1000 tot 1400 meter. 

Dit alles gebeurt alleen met een e-bike en niet met een gewone mountainbike. Deze discipline werd in 2019 erkend door de UCI (Union Cycliste Internationale) en maakt sindsdien deel uit van de UCI wedstrijdkalender. De wedstrijden worden uitsluitend verreden als crosscountrywedstrijd (E-MTB XC) of als endurowedstrijd (E-MTB END).

Advanced Offroad Pro Mtb FS-race in Aktion

De Wereldbeker wordt gehouden als een E-XC dubbelrace, waarbij mannen en vrouwen samen strijden om de genderdiversiteit op elk WES-evenement te benadrukken. De startopstelling wordt bepaald in een kwalificatierace. Dit voegt niet alleen spanning maar ook strategie toe aan de competitie.

Naast het aanzienlijke prijzengeld voor zowel mannelijke als vrouwelijke rijders, zijn de hoofdprijzen de Raspini Pole Position Award voor de snelste rijder in de kwalificatierace, de Magneti Marelli Checkstar Power Lap voor de rijder met de snelste ronde in race 2 en de WES Holeshot voor de snelste rijder bij de start van elke race na de eerste bocht.

De geselecteerde parcoursen voor dit seizoen zijn ontworpen om zowel de rijders als hun e-bikes tot het uiterste te drijven. Uitdagend terrein, scherpe bochten en steile beklimmingen staan garant voor spannende momenten en onvergetelijke races voor de toeschouwers. De verschillende combinaties van vaardigheid, actie en adrenaline komen langs de route in beeld.
De WES maakt gastoptredens op in totaal 11 verschillende locaties. De volgende drie stops kun je hier bekijken:
29-30.08 SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIË
02-03.09 WIEHL BIELSTEIN, DUITSLAND
22-23.09 COSTA BRAVA – GIRONA ZEEOTTER EUROPA, SPANJE

Het Advanced E-Racing Team

Het Advanced E-Racing Team bestaat uit vier ambitieuze rijders.
We willen ze graag kort aan je voorstellen:

Van links naar rechts: Heiko Hog, Antonia Daubermann, Rico Libesch, Hannes Herrmann

Antonia Daubermann, 25 jaar oud en woonachtig in Ruhpolding, Opper-Beieren. Antonia is prof sinds 2020 en werd tweede op het Duits kampioenschap XCO Elite 2019 en derde in 2020, en derde op het HC Singen XCM 2022.

Heiko Hog is 28 jaar oud en woont in Breitnau (Baden-Württemberg). Hij maakt sinds 2015 deel uit van de elite en werd onder andere vierde op de DM XCE 2019 en zevende op de wereldkampioenschappen XCO in China in 2017.

Rico Libesch, met 22 jaar de jongste in het Advanced team. Rico woont in Büdingen in Hessen en is prof (Elite/U23) sinds 2023. Zijn grootste successen zijn de tweede plaats op het Duitse kampioenschap DM XCO Juniors 2017 en de derde plaats op het Hesse kampioenschap XCO Elite 2022.

Hannes Herrmann is 34 jaar oud en woont in Chemnitz (Saksen). Hannes is semiprofessioneel sinds 2020. Zijn successen zijn indrukwekkend… Hij werd 6 keer Duits kampioen, 1 keer Team Wereldkampioen MTB-Trial en verzamelde in totaal 14 medailles voor Wereldkampioenschappen.

De sportief directeur is de 42-jarige voormalige profwielrenner Stefan Schuhmacher. Hij is onder andere etappewinnaar in de Giro d’Italia (2006), winnaar van de Amstel Gold Race (2007), eerste in de Ronde van Polen (2007) en derde op het Wereldkampioenschap op de weg (2007).

Samen toert het Advanced kwartet door Europa om deel te nemen aan wedstrijden van de UCI Word E-Bike Series (WES/XC), de UCI EDR-E Word Cup (Enduro), het Duitse kampioenschap en het wereldkampioenschap en een etappekoers van de Ebike Word Tour.

In totaal staan er de komende 5 maanden 14 evenementen in 8 landen op het programma van het Advanced E-Racing Team.

De Advanced teamfiets

De Advanced Offroad Pro Mtb FS Race Limited Edition is even licht als krachtig. De ruggengraat van het Advanced topmodel is een volledig carbon frame, dat een beslissende rol speelt bij het drukken van het totale gewicht onder de 22 kg en ook bestand is tegen de extreme belastingen van de wedstrijd.

Op het podium met de ADVANCED Offroad Pro Mtb FS Race

In combinatie met high-end veringstechnologie van RockShox (ZEV Ultimate vork en SuperDeluxe Ultimate schokdemper), de Bosch Performance CX Race motor met racemodus en tot 400% trapondersteuning, evenals SRAM radiogestuurd schakelen (X01 Eagle AXS) en krachtige Magura remmen (MT7 Pro HC) heeft het Advanced Team een echte racemachine tot zijn beschikking.

Duits kampioenschap voor ADVANCED Racing Team

Op 21-23 juli 2023, vonden de Duitse kampioenschappen in olympische crosscountry, shorttrack en voor het eerst in de E-MTB discipline plaats op het voormalige wereldbekerparcours in Albstadt. In totaal werden 13 Duitse kampioenstruien en 39 medailles uitgereikt.

Rico Libesch wordt Duits eMTB Kampioen 2023

Het Racing Team overtuigde over de hele lijn met al zijn rijders. Eerst en vooral Rico Libesch, die voor het eerst het Duits kampioenschap voor gevorderden won in één uur en drie minuten. Met Heiko Hog op de tweede plaats en Hannes Herrmann op de derde plaats bleven alle drie de podiumplaatsen in handen van het jonge en ambitieuze Racing Team.

Maar dat was niet genoeg. In de vrouwenrace overtuigde Antonia Daubermann in een vechtrace met een tweede plaats achter Sofia Wiedenroth.

“We nemen de wedstrijden in de E-MTB-sector heel serieus en streven ernaar om de rijders de best mogelijke omstandigheden te bieden. Het is nog mooier dat we zulke resultaten hebben kunnen behalen op ons allereerste evenement,” zegt Helge von Fugler (CEO & oprichter van Advanced).

“De races tonen opnieuw de kracht van Advanced fietsen in professioneel gebruik. Voor onze productontwikkeling bieden deze duurtesten in de racerij nog meer potentieel om onze fietsen nog beter te maken,” voegt Chris Häfner toe, hoofd productontwikkeling bij Advanced, die de kans niet aan zich voorbij liet gaan om de races zelf te begeleiden.

De spannende races met zowel steile beklimmingen als spectaculaire afdalingen zorgden voor veel opwinding onder de fans langs het parcours, terwijl de beste Duitse mountainbikers streden om de eer en de medailles van het kampioenschap.

Ook al is het geen World Cup meer: “Het was weer een geweldig evenement in de Bullentäle,” was organisator Stephan Salscheider, eigenaar van het agentschap Skyder Event & Track Company, zeker, die eerder de World Cup organiseerde namens de stad Albstadt en nu gastheer is van de Duitse kampioenschappen met de steun van RSG Zollernalb. Salscheider is vooral blij dat de juniorenwedstrijden weer meer ruimte konden innemen. De Duitse kampioenschappen mountainbike werden voor de vijfde keer in Albstadt gehouden. Naast de Duitse kampioenschappen Downhill 2014 werden de Duitse XCO-kampioenschappen in 2005, 2006 en 2011 gehouden. Dit betekent dat Albstadt niet alleen de locatie is geweest voor de meeste Duitse World Cups, maar ook voor de meeste Duitse kampioenschappen.

Vooruitzichten

Na de Duitse kampioenschappen is er nu een adempauze voor de Advanced renners. Deze zal echter maar van korte duur zijn, want de UCI Cycling World Championships eMTB vinden plaats in Glasgow van 3 tot 13 augustus 2023. De beste renners ter wereld zullen elkaar ontmoeten in Schotland om op het hoogste niveau te strijden, geschiedenis te schrijven en de wereld de kracht van mountainbiken te laten zien. Overigens: de UCI organiseert dit jaar de eerste wereldkampioenschappen multisport. In totaal 13 disciplines zullen wielrenners van over de hele wereld strijden om de felbegeerde regenboogtrui.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|