Home > Nieuws > Advanced Tour Pro als beste uit de test door Consumentenbond

5 keer 5 sterren!

Consumentenbond testte de Advanced Tour Pro Enviolo

Met bijna een half miljoen leden en 70 jaar bestaan weet de Consumentenbond alles van onafhankelijk testen. Recent lag de ADVANCED EBIKE Tour Pro Enviolo onder de loep. Trapondersteuning, actieradius, afwerking, display en accu kregen allemaal de maximale beoordeling van 5 sterren. Het lichte gewicht werd met 4 sterren beloond. De Consumentenbond roemt specifiek ook de 4 jaar accugarantie, die bij de meeste andere e-bike merken slechts 2 jaar bedraagt. In de ADRtest van 2023 werd de Tour Pro ook al bestempeld als ‘beste koop’.

TOUR PRO WAVE – riem

Accu

Bosch PowerTube 500 Wh, Bosch PowerTube 625 Wh

Display

Bosch Intuvia 100, Bosch Kiox 300

Motor

Bosch Performance Line 75 Nm met smartsysteem

Vanafprijs: 4.399,00
Nu voor: 4.149,00

Samenvattend kwam de Consumentenbond tot de volgende conclusie: “De ADVANCED EBIKE Pro Enviolo 380 Tr Automatic 625Wh is een goede, krachtige en soepele e-bike. Je kunt er sportief mee fietsen, maar deze e-bike is vooral op comfort gericht. Met de traploze versnellingen en riemaandrijving, uitgebreid display en app is de uitrusting luxer dan veel andere e-bikes. De fiets kent weinig nadelen en is voor nagenoeg elk soort gebruik inzetbaar.”

De aandrijving
Het comfortabele gevoel op een e-bike komt voort uit een combinatie van kwaliteiten. Dat begint bij de trapondersteuning. De Consumentenbond roemde de kwaliteiten van de Bosch Performance Line Smart-middenmotor, die soepelheid met kracht combineert. Zowel bij tegenwind als op flinke hellingen werd de 25 km per uur meestal moeiteloos vastgehouden. Het trappen voelde altijd natuurlijk aan en de motor was mooi stil.Genoemd werd ook de mogelijkheid om via de app de ondersteuningstanden van de motor persoonlijk in te stellen. “Een fijn fietsende e-bike”, zo was de conclusie.

De actieradius
Geen zorgen maken over je actieradius draagt ook bij aan een comfortabel gevoel. In de metingen bleek dat de accu van 625 Wh het bovengemiddeld lang volhield. Door de krachtige motor kon men de ondersteuning vaak wat lager zetten. Ruim 100 km op een acculading bleek altijd haalbaar.

Luxe uitrusting
De uitrusting van de ADVANCED EBIKE Tour Pro Enviolo bleek rijker dan die van de meeste concurrenten. Met onder andere de automatische traploze versnellingen van Enviolo en de onderhoudsarme en duurzame riemaandrijving. Het Bosch Kiox 300 display werd als extra uitgebreid beoordeeld en gemakkelijk te bedienen. Via bluetooth kun je er ook navigatie op tonen.

De zitpositie
Ook de veelvuldig geroemde zitpositie van de ADVANCED EBIKE Tour Pro Enviolo kwam goed uit de verf in de test van de Consumentenbond. Licht voorover gebogen, en comfortabel ondersteund door de voorvorkvering, zadelpenvering en brede banden (50 mm).

Naar de tourmodellen

TOUR PRO DIAMANT – riem

Accu

Bosch PowerTube 500 Wh, Bosch PowerTube 625 Wh

Display

Bosch Intuvia 100, Bosch Kiox 300

Motor

Bosch Performance Line 75 Nm met smartsysteem

Vanafprijs: 4.399,00
Nu voor: 4.149,00
Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|