Home > Nieuws > DUURZAME MOBILITEIT

DUURZAME MOBILITEIT

ADVANCED ZET BELANGRIJKE STAP IN DUURZAAMHEID MET NIEUWE E-BIKE FABRIEK TE RIESTE (D) 

De nieuwe fabriek is operationeel en is van start gegaan met de serieproductie van alle modellen en de oude fabriek sluit deze week. ADVANCED EBIKE focust voor de toekomst op duurzame mobiliteit en de nieuwe productiefaciliteit in het Duitse Rieste, vlakbij Osnabrück, zet daarin een heel belangrijke stap. 

In deze hightech fabriek is ook de productie van de nieuwe Advanced Reco-modellen gehuisvest. De RECO-frames worden aan het einde van hun levenscyclus gemakkelijk en volledig gerecycled. De productie ervan verloopt via een efficiënt en geavanceerd productieproces van kunststofspuitgieten. Daarbij wordt een granulaat gebruikt dat voor 60% bestaat uit polyamide en voor 40% uit gerecyclede koolstofvezels uit de auto-industrie. Vergeleken met aluminium frames die in Azië worden geproduceerd, betekent dat tot 68% minder CO2-uitstoot. Het is een belangrijke stap om de impact op het milieu te verminderen.

Ook het energieconcept van de nieuwe fabriek heeft een uniek en duurzaam karakter. Deze is ontworpen om in 2025 zelfvoorzienend te zijn met een waterstofopslagsysteem dat voor 50% wordt gevoed door zonne-energie en voor 50% door windenergie.

“WIJ WILLEN IN 2025 HET EERSTE KLIMAATNEUTRALE E-BIKE MERK ZIJN”, ZEGT MANAGING DIRECTOR HELGE VON FUGLER.”

In 2022 publiceerde ADVANCED EBIKE op eigen initiatief een Impact Report. Daarmee documenteerde het bedrijf niet alleen de eigen CO2-voetafdruk, maar creëerde het ook het startpunt om deze in de komende jaren op een transparante manier te verkleinen. Dat gebeurt via allerlei innovatieve technieken en toepassingen. Zo is de halhoogte gereduceerd en zijn korte transportroutes in het productieproces gerealiseerd, van de goederenontvangst tot aan het inladen van de eindproducten. Hulpbronnen worden op deze manier efficiënt benut.

Ook is over toekomstige groei nagedacht. Zo is een aantal wanden al van ramen voorzien, daar waar de transportbandtechnologie eenvoudig kan worden uitgebreid.

De keuze voor de locatie in Rieste, op het Niedersachsenpark, was niet zozeer gestuurd door de nabije woonplaats van directeur Helge von Fugler. “Het was een strategische keuze. Met bedrijven als Pöppelmann is de regio een centrum van kunststofproductie en met de particuliere hogescholen (PHWT) in Vechta en Diepholz zijn er interessante mogelijkheden voor toekomstige samenwerkingen. Met het realiseren van Advanced Mobility Production in Rieste hebben we de voorwaarden gecreëerd voor een veel duurzamere productie van E-Bikes en een gezonde groei van ons merk. Ik ben daar ongelooflijk trots op en dat geldt zeker ook voor ons team onder leiding van productiemanager Tobias Eichhorst.”

IN CIJFERS

6.200 m2 productieruimte
1.000 m2 kantoorruimte
20.000 m2 grond
Productiecapaciteit tot 100.000 E-Bikes per jaar
13 miljoen euro investeringsvolume

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|