Home > Nieuws > E-bike steeds vaker gebruikt voor woon-werkverkeer

E-bike steeds vaker gebruikt voor woon-werkverkeer

Volgens het CBS wonen we gemiddeld een kleine 23 km van ons werk, met een variatie van 15 en 35 kilometer. Bijna de helft van alle werkenden wonen en werken bovendien in dezelfde gemeente.

In een tijd waarin brandstofkosten en reistijden door files steeds meer een probleem worden, wordt de e-bike steeds populairder als vervoermiddel. Met je e-bike rijd je schoner, gezonder, goedkoper en vaak ook sneller naar je werk.
Sommige mensen vrezen dat hun e-bike dat qua kilometers niet aankan. Dat is echt verleden tijd. Met een Bosch 500wH accu heb je al een gemiddelde actieradius van 110 kilometer. Dus ook al stel je deze op de hoogste ondersteuning in, kom je vrijwel altijd gemakkelijk heen en terug. Zo nodig kun je op je werk natuurlijk ook opladen.

Groot voordeel van een e-bike is dat je vaak kortere routes kunt pakken en minder last hebt van allerlei opstoppingen. Het is ook gezonder, want ook al word je ondersteund, je bent buiten en hebt elke dag gezonde beweging, die ook nog eens goed is voor je geest. Ook het milieuaspect moeten we niet vergeten, want al die voor stoplichten stilstaande auto’s dragen daar bepaald niet aan bij. En dan hebben we het nog niet over het brandstofverbruik. Juist in de stad verbruiken auto’s veel brandstof en heb je dus hoge kosten.

En als het regent? Ook dan zien we steeds meer e-bikers gewoon doorfietsen. Er is tegenwoordig heel goede regenkleding waarmee je buien droog en warm kunt trotseren. Natuurlijk kun je dan kiezen voor openbaar vervoer. Maar de vaak overvolle treinen, bussen en trams leggen het ook qua tijdsduur vaak af tegen de e-bike.
Kortom: de e-bike heeft de toekomst. Ook voor woon-werkverkeer!

Bron: nieuwsfiets.nu

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|