Home > Nieuws > Eurobike 23: Advanced Bikes toont de nieuwste trends in de fietsindustrie

Eurobike 23: Advanced Bikes toont de nieuwste trends in de fietsindustrie

De Eurobike, Europa’s grootste fietsvakbeurs, trok opnieuw fietsliefhebbers en experts uit de branche van over de hele wereld. Onder het motto “Hello Future” presenteerde Eurobike 2023 de nieuwste innovaties en trends in de fietsindustrie. De beurs bood een schat aan spannende nieuwe producten, van geavanceerde technologieën tot revolutionair design.

In totaal bezochten 34.750 vakbezoekers en 31.840 consumenten uit 122 landen Eurobike 2023, dat voor de tweede keer in Frankfurt werd gehouden. 

Eurobike 2023 legde een sterke nadruk op geavanceerde technologieën en toekomstgerichte concepten. Met andere woorden, precies waar ADVANCED EBIKE voor staat. Innovatieve & duurzame ideeën, zoals de nieuwe Reco, trokken veel fietsliefhebbers naar de imposante stand van ADVANCED EBIKE. Het LED-scherm van 12 x 5 meter, waarop een indrukwekkende film over de productinnovaties van 2024 te zien was, zorgde vaak voor verbaasde pauzes van passerende bezoekers. Onder de meer dan 1.900 exposanten vielen twee fietsen van ADVANCED EBIKE in het bijzonder op – de nieuwe Gravelbike met een gewicht vanaf 13KG inclusief accu en motor van Bosch en de innovatieve Urban Reco, die test toppers werden.

“Verlaat de weg” was de slogan voor de nieuwe gravel bike van ADVANCED EBIK. Gravel biking is de laatste jaren steeds populairder geworden en op Eurobike 2023 werd een nieuwe generatie gravel bikes gelanceerd . Met bredere banden, robuustere frames en de revolutionaire Bosch SX-motor konden bezoekers de e-bikes uitproberen op het testparcours. De reacties op de testritten waren altijd positief, sommigen wilden de fiets zelfs meteen meenemen.

Het testparcours was voor velen spectaculair. Of wie heeft er ooit op een e-bike door een parkeergarage gereden? Zo konden de beursbezoekers de motoren testen op steile beklimmingen en bochtige afdalingen. Zo kon iedereen de indrukwekkende kracht van de motoren zelf ervaren.

Een ander hoogtepunt van Eurobike 2023 was de ADVANCED EBIKE Reco, Urban en Trekking, een revolutionaire e-bike die de toekomst van elektrische mobiliteit vorm gaat geven. Met zijn gestroomlijnde ontwerp, naadloze integratie van de aandrijving en de batterij, en intelligente controlesystemen, deed de Reco de bezoekers van dit evenement versteld staan. De vraag op het testparcour was zo groot dat alle Reco’s bijna non-stop onderweg waren.

Eurobike als trendsetter: Door de jaren heen heeft de Eurobike zich gevestigd als trendsetter voor de fietsindustrie. Het dient als platform voor bedrijven om hun nieuwste producten en innovaties te presenteren aan een breed publiek. De beurs biedt niet alleen het vak publiek de kans om de nieuwste trends en ontwikkelingen te ontdekken, maar geeft fietsliefhebbers ook de kans om de toekomstige richting van de industrie te zien.

Het motto “Hello Future” van Eurobike 2023 weerspiegelt de transformatie die de fietsindustrie momenteel ondergaat.

Van geavanceerde technologieën tot duurzame materialen en nieuwe stedelijke mobiliteitsconcepten, de show liet zien dat de toekomst van fietsen veelbelovend en opwindend is. Bezoekers werden aangemoedigd om de nieuwe mogelijkheden te verkennen en betrokken te raken bij de komende ontwikkelingen in de fietswereld.

De groeiende variëteit aan bakfietsen was ook merkbaar op Eurobike 2023. Deze speciale fietsen voor het vervoer van goederen en ladingen worden steeds populairder als milieuvriendelijk alternatief voor conventionele bestelwagens. Tal van innovatieve productideeën werden gepresenteerd en geïmplementeerd op de show om te voldoen aan de groeiende vraag naar het vervoeren van ladingen.

Eurobike 2023 bood een indrukwekkende selectie van vrachtfietsen die verschillende concepten en functies combineerden. Van compacte modellen voor stedelijke gebieden tot robuuste bakfietsen voor commercieel gebruik, er was een fiets voor elk doel.

Onder de exposanten die zich richten op de bakfietssector was ook ADVANCED EBIKE vertegenwoordigd met een spannende productinnovatie. ADVANCED EBIKE presenteerde het eerste prototype van de Longtail.

Urban Longtail e-bike fietsen worden gekenmerkt door een verlengd achterframe dat extra ruimte biedt voor lading of extra passagiers. Maar dit type fiets is niet langer dan een traditionele E-bike fiets en kan zelfs verticaal gestald worden op zijn bagagedrager.

De Eurobike was een groot succes en overtrof vele verwachtingen. De beurs bood een indrukwekkende verscheidenheid aan producten en innovaties. De toenemende productdiversiteit van bakfietsen was een teken van de groeiende markt en het toenemende belang van deze fietsen. Eurobike 2023 werd steeds meer gedomineerd door e-bikes, en deze trend zet zich in stijgende lijn voort.

En zoals ze zeggen, na de Eurobike is voor de Eurobike. Binnenkort begint de planning voor 2024 en we kunnen niet wachten om je volgend jaar weer op de Eurobike te verwelkomen. In 2024 wordt de Eurobike weer gehouden als een gecombineerde handels- en consumentenbeurs. De drie openingsdagen (3-5 juli), die zijn gereserveerd voor het internationale vak publiek, zullen op 6 en 7 juli 2024 worden gevolgd door het publieksweekend met festivalkarakter, evenementen, race-evenementen en test- en hands-on aanbiedingen.

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|