Home > Nieuws > In 5 jaar ADVANCED EBIKE als vaste waarde

In 5 jaar ADVANCED EBIKE als vaste waarde

Kan een E-BIKE-merk in vijf jaar uitgroeien tot een landelijk bekend A-merk? Dat hebben wij met ADVANCED EBIKE toch wel bewezen. U kent onze leus: Je wordt niet zomaar de best geteste E-bike. Daarin zit de kern van ons succes. Want na een aantal mooie resultaten in toonaangevende Duitse e-bike tests, wonnen wij in ons eerste jaar (2018) meteen de landelijke Telegraaf Test met de C004 en in 2019 wederom met de C009. Dat gaf ons een vliegende start. Er zouden nog vele mooie prijzen volgen, onder andere bij de ANWB, Cyclingworld en bij het Algemeen Dagblad. Het is een direct gevolg van de Duitse hi-tech ontwikkeling en productiekwaliteit.

Ronald Breeman en Rob Laarman tijdens de uitreiking van de FD Gazellen award 2022

RECO ONE

Een belangrijke recente ontwikkeling is RECO ONE. Een nieuwe en gepatenteerde frame productietechnologie met 60% minder co2-uitstoot ten opzichte van aluminiumproductie. Bovendien kan het ADVANCED COMPOSIET materiaal 100% gerecycled kan worden. Het leidde meteen tot nieuwe onderscheidingen, en niet de minste. Zo wonnen we in 2022 de Rai Innovatie award en de internationale IFF-design Award. De ‘milieu-groene’ RECO zal ons in de komende jaren zeker extra verkoopvolume gaan brengen, ook al vanwege de extra comfortabele rijeigenschappen.

Doorzettende groei

Groeien deden we elk jaar sinds onze start in 2018. In het Corona-jaar was deze groei explosief. De vraag was hoger dan ooit en wij hadden ons goed daarop voorbereid en konden nog redelijk goed leveren. Noem het gewoon gezond praktisch inzicht, omdat wij zelf ook dealer zijn en de markt goed aanvoelen. Desondanks hadden we niet verwacht dat het jaar 2022 nóg beter zou zijn.

Ook waren we best verrast door een andersoortige ‘onderscheiding’, deze keer van het Financieel Dagblad. Zij scannen elk jaar binnen Nederland de snelst groeiende bedrijven. Wij mochten ons in 2021 rekenen tot de 18 snelst groeiende bedrijven van Zuid-Nederland! Wie had dat gedacht!

2023 en verder

De komende jaren zien wij rooskleurig tegemoet. Al zal de markt in 2023 waarschijnlijk wat stabiliseren. De oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en andere onzekerheden zullen consumenten wat remmen in hun grotere uitgaven. Anderzijds kan de aanschaf van een e-bike juist ook kosten besparen, bijvoorbeeld die van een tweede gezinsauto. Dat weet u ook en u kunt er waar passend op inspelen.

Nieuwe fabriek

Om de groei aan te kunnen, wordt er in Rieste (Duitsland) momenteel een volledig nieuwe ADVANCED-fabriek gebouwd, met een state-of-the- art productie en een zelfvoorzienend energieconcept. Naar verwachting zal deze in eind maart 2023 actief worden en ons nog beter van hoogwaardige e-bikes kunnen voorzien.

Onze tips, als dealer voor dealer?

Velen van u zitten ruim in hun voorraad. Dat is gunstig. Want een wijze raad in deze onrustige tijden is nog altijd zorgen voor voldoende voorraad. Uit onze analyse blijkt dat juist dealers met veel voorraad in de afgelopen vijf jaar beter presteerden dan zij met weinig voorraad. Zorg er wel voor dat uw voorraad niet te veel incourante modellen bevat, en dat de courante modellen gemakkelijk op uw website te selecteren en goed te bekijken zijn.

Overweeg ook eens een gesprek met uw bank. Wij zien dat zowel inkoop- als verkoopprijzen blijven stijgen en daarmee de waarde van uw voorraad toeneemt. Dat is wel iets om met uw bank te bespreken.

Ook adviseren we u om extra in marketing te investeren in de komende jaren. In de verkoop van uw e-bikes maar zeker ook in de after sales. Consumenten besteden inmiddels forse bedragen aan een nieuwe e-bike en verwachten dan ook goede klantprocessen, ook na de aankoop. Regel het jaarlijks onderhoud bijvoorbeeld goed in en zorg dat u professioneel overkomt, in elk klantcontact. Zorg ervoor dat uw website professioneel overkomt, met de juiste, goed bereikbare info en gemakkelijk contact.

Regelmatig klantcontact is belangrijk. Vroeger verkochten we een fiets en zagen we de klant bijna nooit meer. Nu is het zaak aan de relatie met uw klanten te werken. Hoe vaker contact, hoe vaker bezoek en dus kansen op extra omzet. E-mail nieuwsbrieven, inzet van social media, een kennisblog, en af en toe een leuk klantenevent, het kan allemaal bijdragen. Veel beter dan de aloude advertentie in het lokale krantje. Wij ondersteunen u graag met online uitingen tegen een kleine vergoeding. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Dan over de fietswinkels: die worden steeds mooier en soms zelfs boutique-achtig. Een goede ontwikkeling, want sfeer doet verkopen, dat is al miljoenen keren bewezen, in alle branches. De kosten van zo’n transformatie moeten natuurlijk wel in balans zijn.

Wij hebben zin in de volgende vijf jaar!

We gaan boeiende jaren tegemoet. De e-bike, en zeker die van ADVANCED EBIKE, zullen zich sterk verder ontwikkelen, qua (Duitse) techniek, connectiviteit en (slanker) design. RECO ONE zal trendsetter zijn in duurzame composiet frames. We hebben samen vele troeven in handen om ons succes door te zetten!

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|