Home > Nieuws > Kabinet schakelt tandje bij voor meer mensen op de fiets

Kabinet schakelt tandje bij voor meer mensen op de fiets

Zodra de nieuwbouw opgeleverd is beschikt Advanced Ebike over een state-of-the-art magazijn- en productiecontrole en een energieconcept dat is ontworpen voor zelfvoorziening. Dat waren de voorwaarde voor de productie van Advanced, dat zich tot doel gesteld heeft om nieuwe vormen van micromobiliteit voor veel mensen toegankelijk te maken zonder het milieu te belasten.

Met hun Reco technologie wordt dit realiteit. Uitgangspunt voor de nieuwe Reco e-bikes is het Advanced Composite Material, een kunststofgranulaat met 40% gerecyclede koolstofvezels uit de auto-industrie. Met behulp van een geavanceerde spuitgiettechnologie worden Reco frames snel en energiezuinig gemaakt van de korrels. Deze hebben niet alleen geluidsisolerende en schokabsorberende eigenschappen, maar dankzij de productie in Duitsland besparen ze ongeveer 68% CO2-uitstoot in vergelijking met conventionele aluminium frames gemaakt in Azië. De Reco-frames kunnen 100% worden gerecycled en teruggebracht in de materiaalkringloop.

De nieuwe fabriek past ook helemaal in het duurzame beleid van Advanced. “Voor mij sluit het nieuwe gebouw ook privé een cirkel,” zegt oprichter en directeur van het bedrijf Helge von Fugler. “Ik ben erg blij dat ik met dit project terugkeer naar mijn thuisland en dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de verdere economische ontwikkeling van de regio.”

 

Bron: nieuwsfiets.nu

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|