Home > Nieuws > Samenwerking: IoT Venture rust Advanced Bikes uit met GPS trackers

Samenwerking: IoT Venture rust Advanced Bikes uit met GPS trackers

Geavanceerde Reco e-bikes zijn nu uitgerust met IoT Venture GPS-trackers. Dit is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen Advanced Bikes en IoT Venture. De slimme technologie maakt het mogelijk om e-bikes te lokaliseren en bij diefstal weer terug te vinden. “We zijn trots op deze samenwerking, die een belangrijke bijdrage levert aan meer duurzame mobiliteit”, zegt Mario Schmitz, Head of Business Development bij IoT Venture.

Ze streven een duidelijke visie na: tegen 2025 wil  Advanced Ebike Technologies GmbH het eerste klimaatneutrale e-bike merk zijn. De premium e-bike fabrikant vertrouwt daarom op recyclebare materialen bij de bouw van zijn e-bikes. Het thema duurzaamheid kenmerkt ook de nieuwe samenwerking met IoT Venture. De scale-up rust nu alle Advanced Reco e-bikes uit met GPS-trackers. In geval van diefstal maakt de slimme technologie het mogelijk de e-bikes te lokaliseren en terug te vinden.

De productie van de recyclebare kunststof frames van de Advanced Reco e-bikes bespaart ongeveer 68% CO2-uitstoot ten opzichte van conventionele aluminium of carbon frames. Door de speciale samenstelling van het zogenaamde composietgranulaat,  kan het frame 100% gerecycled worden. “Voor ons begint duurzame mobiliteit bij de productie”, zegt Helge von Fugler, Founder & CEO van Advanced. “Daarom laten we de frames uitsluitend in Duitsland produceren.”

Trots op partnerschap
“Meer duurzame mobiliteit creëren en de mobiliteitsverschuiving bevorderen is ook een van onze belangrijkste doelen”, zegt Mario Schmitz, Head of Business Development bij IoT Venture. “We zijn trots op dit partnerschap, dat een belangrijke bijdrage levert aan meer duurzame mobiliteit”, vervolgt Mario Schmitz.

Sinds 2018 biedt IoT Venture haar innovatieve oplossingen aan OEM-klanten en daarbuiten onder het eigen retailmerk IT’S MY BIKE voor de eindklantenmarkt. Honderdduizenden e-bikes zijn al uitgerust met de digitale antidiefstaloplossing. Met onmiddellijke ingang is Advanced een ander topmerk dat e-bikes uitrust met de slimme technologie. De installatie vindt direct in de fabriek plaats. Na installatie verbindt de traceeroplossing de e-bike met het internet. De gestolen fiets kan dan worden gelokaliseerd en teruggevonden.

Geavanceerd – Echte vooruitgang
Echte vooruitgang voor de samenleving betekent rekening houden met de behoeften van mensen en de grenzen van de planeet. Innovatie mag niet ten koste gaan van het milieu. Wij zijn Advanced. Wij lopen voorop. Als eerste “pure player” met een 100% focus op elektrische fietsen gebouwd in Duitsland, heeft ons bedrijf vanaf het begin trends gezet, gedreven door een duidelijke visie. Tegen 2025 willen we het eerste klimaatneutrale e-bike merk zijn en streven we de visie van de circulaire economie na. Circulair design en uitstekende technologie maken het mogelijk.

Bedrijfsportret IoT Venture GmbH
De scale-up IoT Venture GmbH verbindt waardevolle activa met het internet en maakt zo producten met data tastbaarder en slimmer. De oplossing van het bedrijf uit Darmstadt stelt zakelijke klanten in staat om op data gebaseerde bedrijfsmodellen te bouwen met behulp van datahandtekeningen. Bijzonder voordeel: de diensten van IoT Venture GmbH omvatten de ontwikkeling van hardware en software (embedded systemen).

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|