Home > Nieuws > Terugblik Velofollies: URBAN RECO VAN ADVANCED EBIKE

URBAN RECO VAN ADVANCED: TWEEDE E-BIKE MET 100% RECYCLEBAAR COMPOSIET FRAME

Na de introductie van de RECO ONE in 2022 heeft Advanced Ebike op Velofollies de Urban RECO gelanceerd. Met deze tweede composiet e-bike zet Advanced een belangrijke stap in haar streven om in 2025 wereldwijd het eerste klimaatneutrale e-bike-merk te worden, met volledig circulaire modellen. Het model is voorzien van de nieuwste generatie Bosch-aandrijving en heeft volgens het merk een baanbrekend design.

RECO-frames zijn 100% recyclebare composiet e-bike-frames, vervaardigd via een geavanceerd spuitgietproces met 68% minder CO2-uitstoot dan bij de productie van een aluminium frame. Volgens het bedrijf doen de eigenschappen van de RECO-frames kwalitatief op geen enkel punt onder voor aluminium versies. Ze zijn TÜV-gekeurd, hebben dertig jaar garantie en uitstekende geluids- en schokabsorberende eigenschappen. Het design bevat geen ontsierende lasnaden. In 2022 ontving RECO zowel een iF Design Award als een RAI Fiets Innovatie Award.

De strakke lijnen en hoeken van het frame maken de Urban RECO tot een opvallende verschijning. Advanced heeft met RECO het e-bike-frame opnieuw uitgevonden, waarbij modern design en duurzame techniek samensmelten in het unisex frame, dat exclusief in trendy wit wordt geleverd. De diamantachtige vorm van het frame garandeert een hoge stijfheid en stabiliteit, wat gemakkelijk manoeuvreren mogelijk maakt in de binnenstad én daarbuiten.

Nieuwste Bosch-aandrijving en accu
Verder is de Urban RECO uitgerust met de nieuwste generatie Bosch-motor en -accu. De krachtige SX-motor is compact en uiterst efficiënt, met hoge prestaties bij verrassend laag energieverbruik. De slanke Bosch CompactTube van 250 Wh is een ware energiekampioen, met een gewicht van ongeveer twee kilo, onder het stuur geplaatst. Dit maakt een eigenzinnig, stoer en sportief-elegant design mogelijk. Ook is er een Urban RECO met een 400 Wh frameaccu beschikbaar, die naar wens kan worden uitgebreid met de 250 Wh accu voor een extreem grote actieradius.

De Bosch Purion 200-app (derde generatie) verbindt de gebruiker met de Urban RECO. Acculading en snelheid zijn hierin af te lezen, en rijgegevens zijn overal in te zien. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en voorbereid. De Enviolo Urban in combinatie met riemaandrijving overtuigt door soepel schakelen en biedt hoog rijcomfort. De moderne techniek vraagt weinig onderhoud, zelfs na vele stadsritten.

Al bij de productie houdt de Urban RECO rekening met het milieu, met 68% minder CO2-uitstoot dan bij een aluminium frame en een 100% recyclebaar frame. Ook het stuur van de RECO Urban is van composiet en de banden van Continental zijn volledig recyclebaar. RECO is gebaseerd op een groots idee met een kleine ecologische voetafdruk. De Duitse productie houdt bovendien logistieke lijnen kort en bespaart ook zo op CO2-uitstoot.

Meer informatie: ADVANCED EBIKE 

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright ADVANCED EBIKE
|