Home > Nieuws > Tweede composiet ADVANCED EBIKE primeur op Velofollies

Tweede composiet Advanced Ebike primeur op Velofollies

VENLO – Advanced Ebike lanceert op Velofollies, na de introductie van de RECO ONE in 2022, nu de URBAN RECO. Met deze tweede composiet e-bike zetten ze een volgende stap in hun streven om in 2025 wereldwijd klimaatneutraal te worden met volledig circulaire modellen.

Voorzien van de nieuwste generatie Bosch-aandrijving en met een baanbrekend design zal de URBAN RECO voor het eerst te zien zijn op Velofollies 2024. RECO-frames zijn 100% recyclebare composiet e-bike frames. Ze worden geproduceerd in een geavanceerd spuitgietproces, met 68% minder CO2-uitstoot dan dat van een aluminium frame. De eigenschappen van de RECO-frames doen kwalitatief op geen enkel punt onder voor aluminium versies. De frames zijn TÜV-gekeurd, worden geleverd met 30 jaar frame garantie en hebben geluids- en schokabsorberende eigenschappen. Het strakke design kent geen ontsierende lasnaden. RECO kreeg in 2022 zowel een IF Design Award als een Innovatie Award van de RAI Vereniging toegewezen.

ADVANCED EBIKE heeft met RECO het e-bike frame opnieuw uitgevonden

“De strakke lijnen en hoeken van het frame maken de URBAN RECO een opvallende verschijning. Advanced heeft met RECO het e-bike frame opnieuw uitgevonden,” zegt sales- en marketing director Rob Laarman. “Modern design en duurzame techniek smelten samen in het unisex frame, dat uitsluitend in een trendy witte kleur wordt geleverd. De diamantachtige vorm van het frame garandeert een hoge stijfheid en stabiliteit, wat gemakkelijk manoeuvreren mogelijk maakt, zowel in de binnenstad als daarbuiten.”

De URBAN RECO is uitgerust met de nieuwste generatie Bosch-motoren en accu’s. De krachtige Performance Line SX motor van Bosch is compact en efficiënt en levert hoge prestaties bij een laag energieverbruik. De slanke Bosch CompactTube met 250Wh weegt rond de twee kilo. Deze accu is onder het stuur geplaatst en maakt een eigenzinnig en sportief-elegant design mogelijk. Er is ook een URBAN RECO met 400Wh frameaccu leverbaar die naar wens kan worden uitgebreid met de 250Wh accu, voor een grotere actieradius.

Leverbaar in april 2024

De Bosch Purion 200 app (3e generatie) verbindt de berijder met de URBAN RECO. Acculading en snelheid zijn erin af te lezen en rijgegevens kunnen overal worden ingezien. De Enviolo Urban, in combinatie met riemaandrijving, schakelt soepel. “Al bij de productie houdt de URBAN RECO rekening met het milieu. Niet alleen het frame, ook het stuur van de RECO URBAN is van composiet en de banden van Continental zijn volledig recyclebaar,” vervolgt Laarman. “RECO is gebaseerd op een groots idee met een kleine ecologische voetafdruk. De Duitse productie houdt bovendien logistieke lijnen kort en bespaart ook zo op CO2-uitstoot.”

De URBAN RECO 250Wh met accu onder het stuur is per april 2024 leverbaar voor de consumentenadviesprijs € 3.699,-, de URBAN RECO 400Wh met vaste accu in het frame voor € 4199,-.

ADVANCED EBIKE zal als exposant niet alleen deelnemen aan Velofollies (stand 320A), maar ook aan het B2B FESTIVAL, dat plaatsvindt in de Brabanthallen op 25 en 26 februari 2024.

BRON: NIEUWSFIETS

Bekijk modellen
Bekijk modellen
© Copyright Ebike Advanced
|