Elektrische fiets of e-bike

De elektrische fiets heeft zijn intrede gedaan en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van alle verkochten fietsen is het aandeel elektrische fietsen 52% (bron: fietsplatform.nl, 2021), en dit aandeel stijgt nog steeds. Door de trapondersteuning is de elektrische fiets goed voor dagelijks gebruik naar je werk of om boodschappen te doen. Maar ook voor een sportieve rit door bossen en terrein met hoogteverschil. Met de stabiele fietsen van ADVANCED EBIKE kom je overal. Duitse degelijkheid van hoge kwaliteit!

Elektrische fietsen van Advanced Ebike

Elektrische fiets of e-bike kopen?

Op zoek naar een elektrische fiets? Bij ADVANCED EBIKE hebben we elektrische fietsen voor iedereen en voor elke toepassing. Kom naar het Experience Center voor advies en het maken van een proefrit. Op deze manier kom je alles te weten over onze elektrische fietsen.
Ook kun je onze modellen online ontdekken met de Ebike Keuzehulp.

Hulp nodig bij het vinden van je ideale elektrische fiets?

Wil je een nieuwe e-bike, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Laat je dan goed voorlichten. Dit kan in het Experience Center, maar natuurlijk ook bij de lokale fietsenwinkel. ADVANCED EBIKE heeft een groot netwerk van dealers door het hele land. Vind een dealer met onze dealer locator.
Uiteraard kun je ook met de vragen terecht bij ADVANCED EBIKE. Neem contact met ons op en stel je vragen direct.

RAI Fiets Innovatie Award 2022
Reco One van Advanced Ebike
Innovatie award 2022

Welke elektrische fiets is het beste?

De nieuwe RECO ONE van Advanced Ebike heeft de RAI Fiets Innovatie award 2022 gekregen. Wat de RECO ONE e-bike zo bijzonder maakt, is het composiet-koolstof frame, dat via een gepatenteerde duurzame productietechnologie wordt vervaardigd. In een spuitgietproces wordt dit frame in slechts 90 seconden(!) tijd geproduceerd, met 50% minder CO2-uitstoot, vergeleken met aluminiumproductie. Aan het einde van de levenscyclus kan het frame volledig worden gerecycled. Met de RECO ONE toont ADVANCED EBIKE aan dat het extra duurzaam en snel produceren van premium e-bikes met superieure rijeigenschappen mogelijk is.

Elektrische fiets van Advanced Ebike

Elektrische fiets van ADVANCED EBIKE

Een e-bike kopen voor wat extra fietsondersteuning bij harde wind, lange afstanden fietsen of wanneer het fietsen zelf wat lastiger gaat. Iedereen heeft andere redenen om een elektrische fiets te kopen. Een e-bike kopen is dan een goede oplossing. Door de fietsondersteuning ga je met minimale inspanning vooruit.

ADVANCED EBIKE produceert fietsen volgens een eigen filosofie. Wij hebben de deze kort samengevat in Innovatie, Kwaliteit en Verantwoordelijkheid. Wij willen elektrische fietsen van hoge kwaliteit produceren waarbij we het welzijn van onze klanten en medewerkers hoog hebben zitten. We dwingen ons zelf te blijven innoveren zodat we een betere fiets produceren en het klimaat ontzien. Ons recyclebare frame is daarvan het perfecte voorbeeld. 

Elektrische fiets, ebike of e-bike?

In de volksmond worden er verschillende termen gebruikt wanneer men over een elektrische fiets praat. Nederlands en engels, alles door elkaar. Het zijn benamingen voor een fiets met elektrische fietsondersteuning, kortweg elektrische fiets genoemd. De directe vertaling in het engels is electronic bike, wat wordt afgekort naar ebike (of e-bike). De benaming e-bike geeft een wat modernere en uitstraling.

Tour pro Wave van ADVANCED EBIKE als beste getest

De Tour Pro Wave elektrische fiets is door ADVANCED EBIKE ingezonden voor een beoordeling in de Duurtest van Kieskeurig. Met de hoogste beoordeling van stabiliteit tot gevolg!
Lees het volledig verslag van de test op de pagina van de Kieskeurig Duurtest Ebikes 2021.

Welke framemaat elektrische fiets?

Een prettige zithouding op je e-bike is belangrijk, zeker als je wat vaker en langer fietst. Je denkt dan misschien eerst aan een comfortabel zadel en juiste afstelling van zadelhoogte en stuurhoogte. Maar begin met de juiste framemaat. De framemaat is de hoogte van het frame in centimeters en de belangrijkste basis voor een goede zitpositie. Gelukkig is het geen rocket science om die te bepalen. Meet zelf de framemaat van je ebike of laat het doen door je fietsdealer. Ook in ons ADVANCED EBIKE Experience Center te Venlo doen we dat graag (op afspraak) voor je.

Framemaat van je ebike opmeten

Elektrische fiets van de zaak

Een elektrische fiets van de zaak; het klinkt eenvoudig en aantrekkelijk. Maar hoe zit het nu precies met de bijtelling en de regelgeving bij een fiets van de zaak? Het kabinet heeft de fiscale fietsregeling per 1 januari 2020 versimpelt. Wij zetten graag de regeling even overzichtelijk voor je op een rijtje.
Fiets van de zaak regelgeving.

Hoe lang gaat een elektrische fiets mee?

Een e-bike van ADVANCED EBIKE is ontwikkeld om heel lang mee te gaan. Natuurlijk spelen onderhoud en gebruik daarin een belangrijke rol.

Levensduur elektrische fiets
Onderhoud en smering van de bewegende delen is belangrijk, omdat er behoorlijke krachten op de aandrijving komen. Ook de manier waarop je met de e-bike omgaat is bepalend. Door voldoende terug te schakelen bijvoorbeeld, waardoor de motor niet hoeft te zwoegen en ketting en tandwielen niet onnodig zwaar worden belast. Staat je e-bike droog gestald? Een e-bike van ADVANCED EBIKE is natuurlijk heel goed bestand tegen regen en vocht maar een droge stalling is op de lange duur altijd beter.
Natuurlijk speelt ook het aantal gereden kilometers een rol. Waarbij opgemerkt dat de Bosch-motor zeer lang zijn werk kan doen. Een regelmatige schoonmaakbeurt is ook goed voor het frame en onderdelen van je e-bike.